Kilijan Embape (Reuters)
Kilijan Embape (Reuters)

Ništa, ništa, ništa, pa duplo! Real se mučio, a onda je Embape krenuo galaktičkom stazom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.09.24. | 23:31

Posle sat vremena bezidejnosti Kraljevskog kluba, majstorski potez Fedea Valverdea otvorio je Francuzu put ka prvencu, a Kraljevskom klubu stazu do trijumfa - 2:0

Madrid je postao nestrpljiv. Možda bi i tolerisao Kilijanu Embapeu nekoliko utakmica bez prvenstvenog pogotka da je Real na startu sezone rutinski pobeđivao. Ali šampion se mučio, ispuštao bodove na Balearima, pa na Kanarima, a treća generacija Galaktokosa odavala utisak da će joj podosta vremena biti potrebno da klikne. Taj utisak i dalje je na snazi, ali makar je trenutno prvoj zvezdi svetskog fudbala pao kamen sa srca. Kilijan je probio led u Madridu, a Real je pobedio Betis u Madridu i sprečio Barsu da već u ranoj fazi sezone pobegne na makar šest bodova prednosti - 2:0.

Posle već dva razočaravajuća remija, dolazak Verdiblankosa iz Sevilje u Madrid ličio je na novu minut. Jer Betis do večeras, na šest od sedam gostovanja na Santjago Bernabeuu nije primao gol. Ali bila je pristna još jedna simbolika, ona što kaže da je svaki od Florentinovih Galaktikosa u koje staju Luiš Figo, Zinedin Zidan, Dejvid Bekam, Ronaldo Nazario, Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Eden Azar (da ne nabrajamo baš sve), ligaški prvenac postigao makar u prve četiri utakmice. Embape je igrao četvrti put, a uprkos novom mučenju Reala koje je trajalo dobrih sat vremena, fudbalski bogovi hteli su da i Francuz krene galaktičkom stazom.

Izabrane vesti

Međutim, dok Evropa kliče dvostrukom strelcu Embapeu, kojem je nakon prvenca, Vinisijus Žunior, prepustio izvođenje jedanaesterca, dok je Madrid probila euforija, te sada očekuje najmanje 40 pogodaka u sezoni, ne smeju se zaboraviti ni oni što su pobedi Blankosa kumovali bar podjednako.

Da ne beše Rodrigovog kratkog trka i Valverdeove majstorske podvale petom, ne bi se dogodila ni zicer situacija za Embapea. I tako je put ka trijumfu iscrtan. Međutim, čovek koji je ušao u igru dva minuta pre Embapeovog vodećeg gola, Brahim Dijaz, potpuno je promenio energiju domaćina. Ubrzali su Ančelotijevi puleni ulaskom Marokanca, a upravo je njegov pas spojio sa golom Vinija u situaciji kada je iznuđen penal - tako je i reprezentativac Francuske posle tri ćorka u prva tri kola, večeras isporučio duplu porciju.

U poslednjim minutima meča, upravo zbog visprenosti Dijaza, mogao je i Endrik do drugog ovoseznoskog gola u Primeri. Samo što je brazilski tinejdžer zakoračio na teren, omaleni marokanski majstor rođen u Španiji prosuo je malo magije i namestio mu zicer koji je odbranio Rui Silva. No, to bi bio samo šlag na torti.

Što se prvog poluvremena tiče, malo kome na Bernabeuu je bilo prijatno. Jer kao ni protiv Majorke u prvom i Las Palmasa u trećem kolu, jedan od najmoćnijih timova odbijao se o defanzivne linije Verdiblankosa. Ređe o golmana Silvu, koliko su štoperi Ljorente i Natan uvek bili na lopti, disali za vrat Embapeu i ulazili mu u udarce kojih nije bilo malo. A mogao je i Real da kapitulira već u 10. minutu posle pokušaja glavom Abdea Ezalzulija. Kurtoa je tada već bio matiran, ali je lopta prošla malo pored gola.

Najopasnije što je Ančelotijev tim imao do vodećeg gola jeste stativa Vinisijusa iz 50. minuta kada se Embape, poslavši odbijenu loptu u nebesa, propisno obrukao. Pritom je i kampovao dva metra u ofsajdu bez trunke namere da proba da se povuče pre udarca Brazilca.

Vinisijus je minut kasnije zbog ruke Ljorentea tražio penal i da ga je sudija Rohas svirao, odluka ne bi bila pogrešna. Ali isto tako, mogao je i Betis u prvom delu da dobije udarac sa kreča kada je u prvom poluvremenu Tibo Kurtoa neoprezno nagazio gostujućeg napadača Aitora Rubijala.

No posle trijumfa Kraljevskog kluba, teško da će se pričati od sudijskim propustima, naročito zato što deluje da su bili na štetu oba tima.

PRIMERA – 4. KOLO

Subota 

Barselona - Valjadolid 7:0 (2:0)

/Rafinja 20, 64, 72, Levandovski 24, Kunde 45+2, Olmo 83, F. Tores 85/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Korea 90+2/

Espanjol - Rajo Valjekano 2:1 (1:1)

/Romero 8, Veliz 90+6 - Garsija 4/

Leganes - Majorka 0:1 (0:1)

/Rodrigez 43/

Valensija - Viljareal 1:1 (1:1)

/Duaro 24 - Perez 45+3/ 

Nedelja

Alaves - Las Palmas 2:0 (1:0)

/Visente 7, Martinez 78/

Osasuna Selta 3:2 (2:1)

/Bajomo 21, Domingez 45ag, Betones 62 - Iglesijas 29, Gomes 90+1ag/

Sevilja - Đirona 0:2 (0:1)

/Martin 41, Ruiz 73pen/

Hetafe - Real Sosijedad 0:0

Real Madrid - Betis 2:0 (0:0)

/Embape 67, 75pen/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridBetis

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara