Slavlje Jovića i Rikarda na stadionu „Čika Dača“ (© Star sport)
Slavlje Jovića i Rikarda na stadionu „Čika Dača“ (© Star sport)

Ništa nije kao pre: Partizan raspucan i protiv drugog novajlije, odbrana ispod nivoa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 17:56

Radnički 1923 zapretio u uvodu meča, crno-beli za devet minuta dali tri gola i 165. večiti derbi čekaju kao lideri – 3:1

Neki novi Parni valjak. Prethodni je proklizavao na terenima novajlija, sadašnji gazi i ne planira da stane. Uprkos početnom zastajkivanju, protutnjao je i kroz Kragujevac, dokazavši da je sposoban da pobeđuje u nizu. Za razliku od prethodne sezone kad je grešio na terenima povratnika, Novog Pazara i Metalca, u ovoj je, posle Kolubare (4:0), ubrzao i protiv drugog novajlije, na stadionu „Čika Dača“ pobedi Radnički 1923 i se na liderskoj poziciji na tabeli – 3:1.

Uoči sedmice velikih izazova Partizan je napunio pluća samopouzdanjem kad je reč o ofanzivi, opet je bio efikasan – mada za nijasnu manje nego u prethoidnim susretima kad je delio četvorke – ali pred susrete sa Anortozisom i Crvenom zvezdom navijače brine način na koji je u srcu Šumadije igrala odbrana. Povratnik u Superligu je detektovao probleme u poslednjoj liniji tima Aleksandra Stanojevića uoči gostovanja Anortozisu u četvrtak i 165. večitog derbija tri dana kasnije.

Izabrane vesti

Kad se crta podvuče, ispada da je favorit do trijumfa stigao samo za desetak minuta. Tako što se izvadio iz rezultatksog minusa. Pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena se uozbiljio, oslonio na individualni kvalitet i pokazao da je u ofanzivi raznovrstan. Najpre je Miloš Jojić potegao sa 22,23 metra i na efektan način postigao prvenac u prvenstvu ove sezone, pred odlazak na veliki odmor Filip Holender je u rodnom gradu iskoristio još jednu veliku grešku Radničkog, da bi početkom nastavka Miloš Vidović poklonio loptu Lazaru Markoviću, a na pas kapitena Rikardo Gomeš nastavio golgeterski teror, ove subote postigao je 12. gol na 13. utakmicu otkako se vratio iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata.

Slavlje Kragujevčana posle vođstva (© Star sport)Slavlje Kragujevčana posle vođstva (© Star sport)

Čim je prebacio u brzinu više, Partizan je završio posao. Meč u Kragujevcu pokazao je da i mimo najboljeg izdanja može da teroriše rivale poput Radničkog. Pitanje je hoće li će imati luksuz da u naredna dva meča dozvoli rivalima ovoliko šansi kao što je otresitom sastavu Vladimira Radenkovića. Nije reč samo o načinu na koji je tek drugi put u trci za bodove matiran Aleksandar Popović – njegov imenjak Varjačić prošao desnim bokom u uvodu meča bez pratnje Uroševića i Jovića – niti je samo do autogola Siniše Saničanina (u stilu centarfora), već o utisku da je domaćin namučio crno-bele više nego bilo koji drugi tim u Srbiji od početka sezone.

Šanse Marka Mirića, pretnje Nemanje Tomića, prodori Varjačića u kombinaciji sa nadahnutim stilom ilustruju koliko je Radničkom stalo do igre, istovremeno svedoče da je odbrana beogradskog sastava bila ispod nivoa.

Stanojević može da bude zadovoljan rezultatom, novom ulogom Filipa Holendera – dejstvovao kao drugi špic, čak dao gol – debijem Kvinsija Meniga (brzinom nagovestio da će biti osveženje u napadu), a verovatno mu se diže kosa na glavu kad vidi na šta je ličila odbrana.

To već u narednoj sedmici mora bolje...


S

UPERLIGA SRBIJE, OSMO KOLO

RADNIČKI 1923 – PARTIZAN 1:3 (1:2)

/Saničanin 8 ag - Jojić 39, Holender 45, Rikardo 48/

Kragujevac

Stadion: Čika Dača

Sudija: Stanko Ostraćanin

Žuti karton: Damjanac (Radnički 1923)

RADNIČKI 1923: Leković - Varjačić (od 88. Ristović), Filipović, Damjanac, Lakićević - Dragutinović (od 84. Kovačević), M. Vidović - Ilić (od 84. Vićentijević), Trifunović (od 57. Burmaz), Tomić (od 57. Kovinić) – Mirić. Trener: Vladimir Radenković.

PARTIZAN: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 79. Šćekić) – Holender (od 60. Natho), Marković (od 60. Menig), Jović (od 60. Natho) – Rikardo (od 79. Lutovac). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Petak

Napredak - Radnik 1:0 (0:0)

/Jovanović 54/

Spartak - TSC 0:0

Subota

Radnički 1923 – Partizan 1:3 (1:2)

/Saničanin 8 ag - Jojić 39, Holender 45, Rikardo 48/

Vojvodina – Metalac 2:2 (1:2)

/Vukadinović 36, Čović 73 – Antonojević 29, Stuparević 40/

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Proleter (19,0)

Nedelja

16.55: (2,45) Kolubara (3,25) Novi Pazar (2,95)

16.55: (1,92) Radnički Niš (3,40) Voždovac (4,20)

19.00: (3,80) Mladost (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama


 


tagovi

Rikardo GomešFK PartizanMiloš JojićRadnički KragujevacFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara