Ništa još nije gotovo

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.11.19. | 10:16

Frka u Grupi D

Drama, drama, drama!

Nijedna reprezentacija u Grupi D kolo pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nije sigurna. Trenutno je Danska prva sa 15 bodova, Švajcarska druga sa 14, a Republika Irska treća sa 12 bodova. Irci dočekuju Dance i ukoliko trijumfuju sigurno idu dalje zbog boljeg međusobnog skora, a bilo koji drugi rezultat vodi Dance i Švajcarce, kojima uz pobedu protiv slabašnog Gibraltara treba minimalno nerešeno u Dablinu.

Izabrane vesti

Kako bilo, jedna od najluđih kvalifikacionih grupa u kojoj tri selekcije uoči poslednjeg kola pretenduju na dva mesta vrhunac će doživeti u ponedeljak uveče u Dablinu gde Republika Irska u poslednjem kolu dočekuje Dansku (20.45 časova). Ovaj derbi biće finale za Zelene koji jednim trijumfom pred svojim navijačima mogu da izbore vizu za Evropsko prvenstvo sledeće godine. Domaći teren je u ovom ciklusu saveznik Iraca koji imaju tri pobede i dva remija pod vođstvom Mika Mekartija.
"Ovo veče je posebno. Ili mi ili oni. Spremni smo da damo sve od sebe. Ova utakmica je priča za sebe", rekao je Mekarti. 

Problem je međutim što je Danska u naletu, ima snažan tim i sasvim dobar učinak na strani gde nije izgubila godinu dana. Pride, dobila je prošlog meseca derbi sa Švajcarskom, dok je Irska izgubila u zemlji satova i čokolade, što predstojećem duelu daje posebnu notu. Irci i Danci često igraju međusobno u poslednje vreme, u proteklih godinu i po dana čak tri puta su se susreli i tri puta je bilo nerešeno. Dva meča su završena bez golova, dok je u Kopenhagenu u ovom ciklusu bilo 1:1. Ipak, rezultatski pritisak mogao bi da otvori obe ekipe na ovom meču pa da dobijemo efikasnu utakmicu.
"Odgovara nam remi za prolaz, ali zbog toga nećemo menjati stil niti svest igrača. Mi smo napadačka ekipa i tako ćemo se postaviti večeras. Očekujem tešku utakmicu jer je Irska veoma kvalitetan protivnik. Moramo smireno da uđemo u meč, igramo koncentrisano, ne gubimo glavu ni u jednom trenutku", rekao je selektor Danske Age Hareide

Što se tiče drugog okršaja u Grupi D, Gibraltar je ekipa koja je poslednja na tabeli, ima nula bodova i to je odlična šansa za Švajcarsku da dođe do nova tri boda sa kojima bi obezbedila plasman na Euro. To sve govori da će Švajcarci ići na sva tri boda i to bi ih odvelo na Evropsko prvenstvo.
"Naučili smo da ne potcenjujemo nijednog protivnika. Nije mi drago kada pročitam da smo obavili svoj posao i da smo se već plasirali na Evropsko prvenstvo. To nije istina jer je ispred nas novih 90 minuta. Želim da ovu poslednju utakmicu odradimo maksimalno fokusirano", upozorava Vladimir Petković. 

A u redovima Gibraltara trude se da ipak izvuku nešto pozitivno iz čitave situacije.
"U poslednjem domaćem okršaju gubili smo 0:2 od Gruzije i uspeli da se vratimo na 2:2. Ipak, primili smo još jedan gol do kraja. Neki periodi iz te utakmice bili su sjajni i bio bih zadovoljan kada bismo ih ponovili protiv Švajcarske", kazao je selektor Gibraltara Hulio Ribas. 

KVALIFIKACIJE ZA EP - 10. KOLO: 

Ponedeljak

GRUPA D

20.45:  (60,00) Gibraltar  (25,00)  Švajcarska (1,01) 
20.45.  (3,20) Republika Irska  (3,00)  Danska (2,45) 

GRUPA F

20.45:  (25,00) Malta  (13,00)  Norveška (1,07) 
20.45:  (1,20) Španija  (6,75)  Rumunija (14,00) 
20.45:  (1,05) Švedska  (14,00)  Farska Ostrva (35,00) 

GRUPA J

20.45: (2,00) Grčka  (3,30)  Finska (4,00) 
20.45:  (1,12) Italija  (9,00)  Jermenija (20,00) 
20.45:  (23,00) Lihtenštajn (10,00)  Bosna i Hercegovina (1,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara