(©Reuters)
(©Reuters)

Ništa bez Halanda: Štutgart na pogon Vamangituke protutnjao kroz Dortmund

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 17:48

Štutgart deklasirao Borusiju u 11. kolu Bundeslige

Oslabljeni neigranjem Halanda, Azara, Munira i Šmelcera, fudbaleri Borusije Dortmund nisu uspeli da pronađu odgovor za raspoloženi Štutgart koji je na krilima Silasa Vamangituke naneo milionerima jedan od najboljnijih poraza (1:5) na domaćem terenu.

Dortmund je veoma loše otvorio meč. Neopreznim klizećim startom Emre Čan je u svom šesnaestercu oborio Matea Klimoviča nakon čega je Silas Vamangituka rutisnki realizovao jedanaesterac.

Izabrane vesti

Napadač iz Konga, veoma sigurno je izveo najstrožu kaznu i matiravši Burkija je potvrdio da je u usponu forme, nakon što je na prethodna tri susreta dao isto toliko golova.

Radost gostiju trajala je do 39. minuta kad je Đovani Reina na ivici šesnaesterca fenomenalno primirio dugu loptu koju je poslao Rojs, a potom sa 14 metara poslao neodbranjiv udarac za izjednačenje.

Talentovanom Amerikancu ovo je drugi uzastopni gol u Bundesligi, nakon što je Milionerima u prethodnom kolu doneo remi u Frankfurtu protiv Ajntrahta, te je jedini u Dortmundu koji je profitirao od izostanka Halanda zbog povrede i dokazao da predstavlja budućnost Borusije.

Ipak, subota se ispostavila kao dan Silasa Vamangituke, koji je u 53. minutu drugi put doneo vođstvo Štutgartu. Fudbaler koji je prethodne sezone u Cvajti na 29 utakmica postigao sedam golova, sad je posle samo 11 kola dostigao taj učinak i to u elitnoj konkurenciji. Centarfor Švaba, spremno je dočekao proigravanje Mangale sa desnog krila i nakon što je primirio loptu drugi put je matirao golmana domaćina.

Samo sedam minuta kasnije, Štutgart je iskoristio povredu Čana i prinudnu izmenu nakon koje Rajner nije stigao praktično ni da zauzme svoju poziciju. Sosa je poslao loptu sa levog krila u srce šesnaesterca, a Forster je nastavio rafal gostiju.

Ples Štutgarta na Signal Iduna Parku, Vamangituka je nastavio asistencijom već u 64. minutu. Junak gostiju presekao je napad Borusije i uposlio Kulibalija koji je posle solo prodora rutinski uvećao vođstvo.

Četvrta lopta u mreži Burkija uticala je da Borusija krene u potpunu ofanzvu sa željom da spreči debakl i ublaži poraz, a najbliža drugom golu bila je u 87. minutu kad je Reina drugi put zatresao mrežu, ali je pogodak posle VAR analize poništen zbog ofsajda.

Spušteni gard domaćina je koštao u sudijskoj nadoknadi novog gola. Mangala je presekao napad Borusije i inicirao kontru koju je u gol pretočio Nikolas Ivan Gonzales za jedan od najubedljivijih poraza Milionera na domaćem terenu.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Volfzburg – Ajntraht 2:1 (0:0)

/Veghorst 76, 88 - Dost 62p/

Subota

Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 (1:1)

/Reina 39 - Vamangituka 26pen, 53, Forster 60, Kulibali 63, Gonzales 90+1/

Frajburg - Bilefeld 2:0 (0:0)

/Grifo 79pen, Vu-Jong 90+2/

Mehengladbah - Herta 1:1 (0:0)

/Embolo 70 - Genduzi 47/

Majnc - Keln 0:1 (0:0)

/Rebečaj 55/

Lajpcig - Verder 2:0 (2:0)

/Sabicer 26pen, Olmo41/

18.30: (8,00) Union Berlin (5,30) Bajern (1,35)

Nedelja

15.30: (2,00) Augzburg (3,45) Šalke (3,80)

18.00: (1,88) Leverkuzen (3,70) Hofenhajm (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Silas MvumpaErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara