Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Nismo bili srećni što je Mesi ostao

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 10:26

Kaže neimenovani funkcioner Barse za FourFourTwo

Toliko se Barselona borila da ne dozvoli letos Lionelu Mesiju da ode, da je bio opšti utisak na kraju balade kako su na Nou Kampu odahnuli sa srećom i zadovoljstvom kada je Argentinac odlučio da ostane još godinu dana.

Ali nisu baš svi bili srećni. Štaviše, izgleda da je u klubu bio popriličan broj onih kojima se svet srušio kada je Mesi rekao: „U redu, ostajem“.

Izabrane vesti

Prestižni sportski mesečnik FourFourTwo u decembarskom broju donosi priču sa jednim funkcionerom Barselone, čije je ime ostalo u tajnosti, a koji je otkrio da je u dobrom delu kluba vladalo razočaranje zbog Mesijevog ostanka. Magazin „442“ je etablirano ime u svetu fudbala, tako da u kredibilnost izvora nema potrebe sumnjati.

A čovek je rešio da sačuva ime da bi sačuvao posao. Nije baš dobro u Barseloni zakačiti se s Mesijem. Čak i ako ste predsednik kluba, a kamoli na nekoj nižoj poziciji.

Bili smo uznemireni kada je Mesi odlučio da ostane. Svi su bili“, rekao je izvor magazina iz Barselone.

Objasnio je i zbog čega.

Njegov ostanak je značio da će biti rezova i rezova kod zarada zaposlenih, samo da bi mogli da isplate Mesijevu platu. Volim ja Lionela, mnogo toga je uradio za naš klub, za fudbal u celini. Ali volim svoju porodicu i posao više od toga“.

Zato je nada zaposlenih u Barsi, sada otkrivamo, da će Mesi u junu sledeće godine otići iz kluba. Tada mu ističe ugovor sa katalonskim gigantom i nema nameru da ga produži.

Sve govori da će se Mesi na leto pridružiti Pepu Gvardioli u Mančester sitiju. Istina, španski trener još nije potpisao novi ugovor sa Građanima, možda baš čeka ishod pregovora sa Argentincem.

Da je praktično sigurna stvar da će Lionel na leto napustiti Španiju vidi se i iz izjava Havijera Tebasa, predsednika Primere.

Voleli bismo da Mesi ostane u La ligi, ali odlazili su i Ronaldo i Nejmar, pa nismo videli neku razliku. Spremni smo i za situaciju da on ode. Čini mi se da jedino Mančester siti u Premijer ligi pravi plan za Mesijevo angažovanje, a to je klub koji posluje van svih pravila i nisam jedini koji tako misli“, poručio je Havijer Tebas.

Sve ide, dakle, ka tome da će španska publika od leta gledati Mesija u nekom drugom dresu, verovatno nebeskoplavom engleskih Građana... 


tagovi

Lionel MesiPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara