Nišlijama gori pod nogama: Novi list od Mladosti

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.03.24. | 14:51

Radnički dočekuje Lučance (subota, 14.00) u seriji od četiri uzastopna poraza

Menjaju se treneri na Čairu, ali ne i osnovna impresija iz utakmice u utakmicu da Radnički ostavlja bolji utisak od postignutih rezultata. To je bio lajtmotiv prvog mandata Nikole Trajkovića u niškom klubu, nesrećno je neke bodove gubio Radnički i pod komandom Slavoljuba Đorđevića, a debi Dejana Joksimovića na klupi Nišlija obeležio je, po svemu nezasluženi, poraz od Napretka u Kruševcu (0:1).

Protivnik je maltene jedini svoj boravak pred golom gostiju pretvorio u pogodak, Radnički nije iskoristio dva zicera, ali nikakva vajda od toga – rezultati se pišu, a tu je Real sa Nišave nanizao četiri uzastopna poraza i debelo je u opasnoj zoni na tabeli. Šansi za popravni je sve manje, a naredni protivnik istinski je hit prolećnog dela prvenstva u Mozzzart Bet Superligi. Mladosti iz Lučana bodovi su takođe neophodni u borbi za plasman u plej-of.

Izabrane vesti

Slična situacija koju smo imali i pred Napredak. U goste nam dolazi ekipa u jako dobroj formi, koja u 2024. godini u sedam prvenstvenih utakmica ima samo jedan poraz, dakle jako zahtevan protivnik. Mi smo, jasno, u teškoj situaciji, bodovi su nam neophodni i, bez obzira na kvalitet protivnika, daćemo sve od sebe da pobedimo. Ne treba posebno potencirati da se radi o izrazito iskusnoj ekipi, koja je takmičarski nastrojena, zna da igra na rezultat, spsobna je da sakrije svoje mane, a istakne vrline. Defanzivno su jako organizovani, kompaktni, čvrsti i, pre svega, odgovorni, posvećeni odbrambenim zadacima. Jako su opasni u ofanzivnim tranzicijama, moramo sprečiti njihovu igru po bokovima, preko Varjačića i Udovičića, da budemo organizovani kod tih bočnih lopti, jer dolaze sa velikim brojem igrača u završnicu i pune protivnički šesnaesterac. Takođe, jako su dobri u prekidima i to je segment na kome smo puno radili“-nahvalio je s pravom Lučance trener Joksimović.

Mladost ima najbolje krilne bekove u ligi, na kojima u velikoj meri zasniva svoj ofanzivni potencijal, a Radnički je baš tu imao najviše problema u prethodnom periodu. Kolins Faj pokazao se vrlo defanzivno problematičnim u oba meča sa Napretkom, prvenstvenom i prijateljskom, a poziciju levog beka ili krilnog beka, u zavisnosti od formacije, morao je da „krpi“ Nemanja Belaković, igrač izrazito ofanzivnih karakteristika. 

U suštini, ja sam u Kruševcu bio jako zadovoljan kako smo, u formaciji sa trojicom u poslednjoj liniji, uspeli da neutrališemo njihove ofanzivne prednosti. Ova utakmica će, u tom smislu, biti još veći izazov, jer imaju jako dobre vingbekove, posebno u ofanzivnom delu. Pripremali se za njih, nadam se da ćemo neutralisati neke nedostatke koje smo uočili u duelima sa Napretkom. Ali, suština je, bez obzira na sistem, da se mi nametnemo, da probamo da izađemo na teren sa stavom da ćemo se mi pitati za većinu stvari koje će se dešavati.“

Nije Joksimović ni u prethodne dve sedmice mogao da računa na kompletan tim, neće to biti slučaj ni sutra, ali vera da će Radnički ostvariti svoj glavni cilj i sačuvati superligaški status ga ne napušta:

Igrači koji su imali obaveze sa reprezentacijama su se vratili, poslednji Ado tek juče. S tim što Stajić ne može da igra zbog žutih kartona, a povređeni su i dalje Čolović, Stojanović i Frej. Jamkam je, na primer, čitav meč u Kruševcu odigrao maltene povređen i to su stvari koje mi daju dodatnu veru da ćemo uspeti. I ostali momci sa hroničnim sitnim povredama spremni su da stisnu zube, svesni situacije u kojoj se nalazimo. Ja sam, zadovoljan načinom na koji je ekipa odreagovala na moje zahteve, odmah posle utakmice u Kruševcu u svlačionici rekao momcima da sam siguran da ćemo uspeti u našoj misiji i taj entuzijamam kod mene je sve čvršći“-podvukao je Dejan Joksimović. 

Radnički će u razmaku od osam dana odigrati tri utakmice u prvenstvu, a sudbinu će mu u velikoj meri odrediti naredne dve, u kojima će se sastati sa ekipama koje predvode njegovi bivši treneri, Tomislav Sivić i Nenad Lalatović. Sivić je sa Mladošću prošle sezone slavio na Čairu u plej-autu sa 2:1, a identičnim rezultatom Nišlije su jesenas pobedile u Lučanima i baš nakon te utakmice Sivić je ponovo preuzeo kormilo Mladosti.

Uspeli smo jesenas tamo da preokrenemo, gubili smo na poluvremenu, ali, uprkos pobedi, to mi je možda i najteže gostovanje do sada ove sezone. Mnogo su čvrsti, znaju da se takmiče i da igraju na bodove, ali mi nemamo više kud. Gori nam pod nogama, dobro smo analizirali  protivnika i moramo da pronađemo put do pobede“-istakao je David Petrović.

Ovom momku mnogo lepih stvari desilo se u kratkom periodu. Dobio je kapitensku traku u Radničkom, pa bio starter za mladu reprezentaciju Srbije, nažalost u bolnom porazu (1:2) od Severne Irske u Leskovcu pre neki dan.Ž

„Prosto ne znam šta je veća čast. Dobiti traku sa 20 godina u ovako velikom klubu ili prvi put biti starter u dresu državnog tima. Žao mi je zbog poraza, bili smo mnogo bolji u prvom delu, ali nas je protivnik surovo kaznio za slabiji ulazak u drugo poluvreme. Sve što mi se dešava mnogo mi znači na polju samopouzdanja i nadam se da ću opravdati poverenje i selektora i ljudi u klubu“-poručio je univerzalni defanzivac, koji se gotovo podjednako dobro snalazi na pozicijama levog beka i levog štopera.

Utakmica Radnički-Mladost igra se u subotu od 14 časova (TV Arena sport 4), a sudiće je Marko Ivković.


tagovi

Dejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara