Nindža nemirnog duha: Antverpenu prekipelo, Naingolan suspendovan na neodređeno

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.10.22. | 00:32

Umesto da pomaže timu u borbi za titulu, bivši fudbaler Rome i Intera igraće za rezerve

Nesporan je talenat Radže Naingolana za igranje fudbala na vrhunskom nivou, međutim, pamet mu je upitna.

Više puta tokom karijere 34-godišnji vezista iz Belgije pokazivao je nepoštovanje prema klubovima za koje je nastupao, trenerima i saigračima, ali se činilo da bi po povratku u rodni Antverpen mogao da se konačno skrasi. U euforiji su ga dočekali navijači istoimenog kluba i ponadali se da sa dolaskom nekadašnjeg igrača Rome i Intera dolazi i povratak slavnim danima. Međutim, umesto da pomogne ekipi u borbi da Antverpenu donese petu titulu, prvu još od 1957. godine, problematični fudbaler rešio je da im oteža posao.

Izabrane vesti

Posle nekoliko saobraćajnih prestupa, od kojih je poslednji bio kada je pre nekoliko dana upravljao automobilom bez važeće vozačke dozvole, ovaj put Naingolan je ponašanjem potpuno šokirao svoje poslodavce. Toliko da je rukovodstvo kluba rešilo da popularnog Nindžu suspenduje iz prvog tima na neodređeno vreme. Umesto da svojim iskustvom i kvalitetom pomogne treneru Marku van Bomelu da komanduje ekipom ka tronu belgijskog fudbala, Radža će igrati za rezerve Antverpena.

Na takvu odluku klub se odlučio posle snimka na kom se Naingolan vidi kako neposredno uoči utakmice sa Standardom puši elektronsku cigaretu na klupu za rezervne igrače. U Belgiji je nedavno uvedena potpuna zabrana pušenja na stadionima, a ovaj incident dogodio se dok su fudbaleri Antverpena izašli da osete teren rivala na gostovanju na kom su kasnije poraženi 0:3. Naingolan se, čak, nije ni trudio da sakrije šta radi, što potvrđuje fotografija.

Iskusni fudbaler je u tom meču odigrao drugo poluvreme, ali nije uspeo da doprinese promeni rezultata koji je već nakon deset minuta igre bio 3:0 u korist domaćina iz Liježa.

Kada su videli šta se dešavalo dok je ekipa obilazila teren, čelnici Antverpena doneli su odluku o suspenziji.

"Antverpen je obavio razgovor sa Radžom Naingolanom o njegovom ponašanju generalno i tome kako ono utiča na klub i ekipu. Doneta je odluka da Radža bude suspendovan na neodređeno vreme. Takođe mu je jasno rečeno šta klub očekuje od njega u narednom periodu", saopšteno je iz Antverpena.

Iako se dodaje da se klub i igrač neće dalje oglašavati o ovoj temi, Naingolan nije mogao da se suzdrži. Na svom Instagram profilu uputio je javno izvinjenje zbog svog postupka, ali i rekao da se ne slaže sa kaznom.

"Žao mi je zbog onoga što sam uradio. Bilo je pogrešno, ali u datom trenutku nisam bio svestan toga. Klub je doneo odluku koju mogu samo da prihvatim, mada mislim da je prestroga. Pokušaću da u daljem periodu doprinosim na ovaj ili onaj način", napisao je problematični Belgijanac.

Antverpen se posle 12 kola belgijskog prvenstva nalazi na drugom mestu sa deset pobeda i dva poraza, odnosno bodom manje od Genka. Nema sumnje da bi Radža Naingolan, kada bi se posvetio ekipi, bio od velike koristi Van Bomelu.


tagovi

AntverpenRadža NaingolanBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara