Fudbaleri Nima (©AFP)
Fudbaleri Nima (©AFP)

Nim ne želi u niži rang, Lans ne odustaje od Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 17:20

Nastavlja se agonija Bordoa, Nica vezala i treći poraz, Dižon ne da fenjer

U okviru 26. kola francuske Lige 1 u terminu od 15.00 odigrana su četiri susreta. Lans je prekinuo niz od četiri meča bez trijumfa, pa se pobedom nad poslednjeplasiranim Dižonom vratio na peto mesto na tabeli, koje obezbeđuje plasman u Konferencijsku ligu (2:1). Dižon će se teško spasiti ove sezone, zakucan je za dno tabele sa svega 15 osvojenih bodova, 25 manje od današnjeg protivnika.

Fudbaleri Lansa su poveli u 30. minutu preko Fofane. Centaršuta sa desne strane, posle očajne intervencije odbrane Dižona, lopta se odbija do bivšeg igrača Udinezea, koji hvata volej i veoma efektnim udarcem donosi prednost domaćinu. Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, da bi u posle 16 minuta igre u drugom delu gosti pokazali zube. Glodi Engonda je napravio sebi prostor na ivici kaznenog prostora rivala i preciznim udarcem, od stative smestio loptu u mrežu Lansa.

Izabrane vesti

Samo tri minuta ipak trebalo je domaćinu da ponovo stigne do prednosti. Centaršut Kloza, koji u gol pretvara Banza - 2:1. Sve je postalo jasno kada je fudbaler Fulama na pozajmici u poslednjeplasiranom timu lige Abubakar Kamara zardio direktan crveni karton zbog užasnog starta.

Fudbaleri Nima su uspeli da vežu i drugi trijumf u šampionatu, tako što su produbili agoniju Bordoa na Kostijeru (2:0). Žirondinci po šesti put zaredom nisu osetili slast trijumfa (jedan remi) i iz runde u rundu padaju na tabeli. Krokodili su trijumfom prišli bezbednoj zoni na tri boda.

Trebalo je domaćim igračima 14 minuta da stignu do prednosti. Birger Meling je uspeo da primiri loptu u kaznenom prostoru Bordoa posle centaršuta Ferhata, a potom je vrlo rutinski pronašao put do mreže rivala.

Gosti su zaigrali bolje u nastavku, pretili prekok Adlija, Ben Arfe i Hvanga, ali nije bilo promene rezultata. Našli su se u velikoj nevolji kada su u 68. minutu ostali sa igračem manje. Loris Benito je zaradio direktan crveni karton zbog preoštrog starta. Samo tri minuta trebalo je Nimu da iskoristi brojčanu prednost, centaršut Elijasona iz slobodnog udarca, nebeski skok Ripara i efektan pogodak glavom. Domaćin je stavio tačku na ovaj susret.

Poput Bordoa i Nica igra sezonu za zaborav. U 26. kolu je na Alijanc Rivijeri slavila ekipa Meca (2:1) i tako domaćinu nanela treći vezani poraz. Vrlo važan trijumf za ekipu Meca u borbi za peto mesto na tabeli i plasman u Konferencijsku ligu, na kojem sa dva boda više sedi Lans.

Gosti su u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti. Kujate je na asistenciju Bulaje načeo mrežu Nice u 15. minutu, da bi u 38, na 2:0 povisio Gej.

Sa tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi fudbaleri Meca posle 15 minuta igre u drugom delu skrivili penal. Loptu na kreč stavio je Guiri, koji bez problema pronalazi put do mreže rivala. Dominirao je domaćin u nastavku, ali to nije uspeo da materijalizuje, te je ekipa Adrijana Ursee pretrpela 13. poraz u sezoni i na 16. mestu na tabeli sedi sa šest bodova više od Nanta, koji je prvi ispod crte.

U susretu Strazbura i Anžea nije bilo golova, srpski fudbaler i kapiten domaće ekipe Stefan Mitrović zaradio je žuti karton.

FRANCUSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Brest - Lion 2:3 (0:3)

/Šardone 53, Kardona 74 - Paketa 9, Auar 29, Depaj 44/

Subota

Sent Etjen – Rems 1:1 (0:0)

/Abi 89 - Ture 72/

Nant - Marselj 1:1 (0:0)

/Blas 50 - Pajet 69/

Nedelja

Monpelje - Ren 2:1 (2:0)

/Mavididi 17, 27 - Žirasi 78/

Lans - Dižon 2:1 (1:0)

/Fofana 30, Banza 65 - Ngonda 61, Kamara 74 c.k/

Nica - Mec 1:2 (0:2)

/Guiri 61 - Kujate 15, Gej 38/

Nim - Bordo 2:0 (1:0)

/Meling 14, Ripar 71 - Benito 68 c.k/

Strazbur - Anže 0:0

Lorijan - Lil (u toku)

21.00: (1,70) PSŽ (4,00) Monako (4,70)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara