Troj Dini (Foto: Reuters)
Troj Dini (Foto: Reuters)

Niko se sa Vikaridža ne vraća uzdignute glave: Dini ponovo pogađa, Votford čuva treće mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 18:05

Ekipa Vladimira Ivića ubedljiva protiv Prestona 4:1, Norič i Bornmut ispustili bodove

Znao je Votford da prospe bodove na nekim naizgled lakim gostovanjima u dosadašnjem delu sezone – ako takvih uopšte ima u Čempionšipu – ali kada igra kod kuće londonski tim je gotovo perfektan. Zapravo, jedino je Bornmut, direktni rival u borbi za promociju, u sedmom kolu odneo bod sa Vikaridž Rouda, i to u nadoknadi meča. Redom su padali Midlzbro, Lutom, Blekburn, Stouk, Koventri i poslednji u nizu danas Preston – 4:1 (1:0).

Niko trenutno, posle 14. kola, nema više osvojenih bodova na svom terenu od čete Vladimira Ivića. I ne samo da nisu gostoljubivi, već kada dočekaju rivala na svom Krejven Kotidžu, uglavnom ga isprate sa više od jednog gola u mreži. Najbolje je to na svojoj koži osetio Preston ovog popodneva.

Izabrane vesti

Četiri gola postigao je londonski tim po prvi put u aktuelnoj sezoni i u 90 minuta demonstrirao kakvim napadačkim arsenalom raspolaže. Zakazao je Andre Grej, nije se upisao ni Ismaila Sar – umesto toga zabeležio majstorsku asistenciju kod prvog gola – ali su se probudili oni koji su tokom sezone spavali. Do premijernih golova u sezoni stigli su Domingos Kina, Nejtan Šaloba, a prvi start u sezoni pogotkom je obeležio i kapiten i legenda klupa Troj Dini, da bi tačku na meč stavio 19-godišnji Žoao Pedro petim golom u sezoni.


Votford je imao idealan start. Već u 9. minutu Sar je prelepim centaršutem pronašao Kinu kojem je sa peterca ostao lakši deo posla. Na identičan način domaćin je otvorio i drugi deo. Već u 52. minutu Dini koristi jedanaesterac i donosi svom timu kapitalnu prednost. Ili se bar tako činilo. Praktično iz prvog narednog napada Barkhujzen vraća neizvesnost. No, ni ona nije dugo trajala. Tri minuta kasnije Šaloba i Dini sjajno kombinuju, iskusni napadač lucidnim dodavanjem pronalazi vezistu preko dvojice protivničkih defanzivaca, a 25-godišnji Englez u padu pogađa dalji ugao.

Od tog trenutka usledio je pad u igri gostiju. Treći gol Votforda bacio ih je na kolena, da bi Pedro u 74. minutu dokusurio rivala , prekinuvši post od tri meča bez pogotka.

Norič je protiv Koventrija minut pre kraja ispustio prednost i propustio priliku da se odvoji na vrhu tabele – 1:1 (1:0). Kanarince je u vođstvo doveo Mario Vrančić sa bele tačke u 27. minutu, ali se gosti nisu demoralisali posle primljenog gola. Štaviše, iako nisu preterano imali loptu u posedu, stvarali su više šansi i jednu konačno iskoristili, i to minut pre kraja. Rezervista Maksim Bijamu doneo je bod svom timu i produžio niz nepobedivosti Koventrija na tri utakmice.

Bodove je ispustio i Bornmut na gostovanju u Roteramu (2:2). Vodile su Trešnjice golom Stanislasa sa jedanaesterca, preokrenuo Ladapo u razmaku od samo 13 minuta, da bi Solanke petim golom u sezoni doneo gostima bod koji ih je održao na drugom mestu.

ČEMPIONŠIP – 14. KOLO

Petak

Brentford - KPR 2:1 (1:1)

/Janelt 14, Toni 64 – Dajks 26/

Subota

Reding - Bristol Siti 3:1 (0:0)

/Ejaria 54, Meite 76, Žoao 90 - Vels 73/

Birmingem - Milvol 0:0

Blekburn - Barnsli 2:1 (1:0)

/Armstrong 44, Galaher 78 - Palmer 90/

Kardif - Luton 4:0 (2:0)

/Morison 5, Heris 9, Mur 59, Odžo/

Derbi - Vikomb 1:1 (1:0)

/Homs 36 - Blumfild 81/

Hadersfild - Midlzbro 3:2 (2:1)

/Ejting 37, Kembel 45, Koroma 85- Džonson 14, Asombalonga 83pen/

Norič - Koventri 1:1 (1:0)

/Vrančić 27pen - Bijamu 89/

Roteram - Bornmut 2:2 (1:1)

/Ladapo 37, 50 - Stanislas 20pen, Solanke 63/

Šefild Venzdej - Stouk 0:0

Votford - Preston 4:1 (1:0)

/Kina 9, Dini 52pen, Šaloba 58, Grej - Barkhujzen 55/

Nedelja

13.00: (2,90) Notingem Forest (2,95) Svonsi (2,70)



tagovi

Čempionšipvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara