Nikad jači žreb za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.12.19. | 08:53

Biće sigurno nekoliko derbija, Real i Totenhem opasnost iz drugog šešira, atraktivna i Liga Evrope

Biće spektakl. Ne jedan, nego više. Sudeći prema tome ko je gde završio prvi deo takmičenja, a uzimajući u obzir propozicije, očekuju nas najmanje dva superderbija već u osmini finala Lige šampiona. Žreb za početnu rundu eliminacione faze na programu je u podne u Nionu, a sastav šešira obećava da ćemo na proleće prisustvovati nikad zanimljivijim okršajima u elitnom kupu.

Razlog je činjenica da su u konkurenciji ostali samo klubovi iz pet najjačih liga Evrope: Španije, Engleske, Italije, Nemačke i Francuske. Nema uljeza, nema autsajdera za koga bi na prvu loptu moglo da se konstatuje da mu je ova stepenica maksimum, svako od preostalih 16 timova vidi šansu.

Izabrane vesti

Prvi šešir čine: Barselona, Bajern, Juventus, Lajpcig, Liverpul, Mančester Siti, Pari Sen Žermen i Valensija.

U drugom su: Atalanta, Atletiko Madrid, Čelsi, Borusija Dortmund, Lion, Napoli, Real Madrid i Totenhem.

S obzirom da propozicije UEFA nalažu da u osmini finala ne mogu da igraju ekipe koje su se srele u grupi, ni timovi iz istih liga, jasno je da je za većinu učesnika izbor sužen. Primera radi, prema preciznim proračunima, najveće šanse postoje da se izvuče par Barselona – Čelsi (čak 23,38 odsto), velika je verovatnoća (pet prema jedan) da će se sresti Liverpul – Atletiko ili da će Mančester Siti morati na stadion „Vanda Metropolitano“. A čak 21,88 procenata se daju paru Real– Liverpul. Isto koliko eventualnom okršaju Madriđana i Mančester Sitija. Utisak je da će nosioci, osim Reala, najviše da strepe od Totenhema, jer je Žoze Murinjo podigao Pevce i sam obećao da će do februara biti u daleko boljoj formi. A svi znamo kakav je Portugalac majstor u mečevima na ispadanje.

Uostalom, evo svih kalkulacija.

Da je ovo najjači žreb Liga šampiona svedoči i podatak da su u konkurenciji ostala i sva desetorica prvoplasiranih igrača sa nedavnog izbora za Zlatnu loptu: Mesi, Van Dajk, Ronaldo, Mane, Salah, Mbape, Alison, Levandovski, Bernardo Silva i Marez.

Mečevi osmine finala Lige šampiona igraju se 18, 19, 25. i 26. februara, revanši su 10, 11, 17. i 18. marta, dok su četvrtfinala na programu 7. i 8. aprila, druge utakmice 14. i 15. aprila. Polufinala su 28. i 29, aprila, revanši 5. i 6. maja, a borba za titulu prvaka Evorpe 30. maja u Istanbulu.

Sat vremena posle žreba za osminu finala Lige šampiona biće izvučeni parovi šesnaestine finala Lige Evrope. Ispadanjem Ajaksa, Intera, Leverkuzena i Benfike iz eltnog kupa i ovo takmičenje je postalo atraktivnije. Pogotovo što je u njemu Sevilja, kao petostruki prvak, zatim velikani poput Mančester junajteda, Arsenala, Porta, Seltika, Rendžersa i Rome.

Prvi šešir čine: Ajaks, Inter, Salcburg, Benfika, Espanjol, Sevilja, Seltik, Porto, Arsenal, Malme, Bazel, LASK, Mančester junajted, Braga, Gent i Istanbul Bašahšehir.

U drugom su: Briž, Leverkuzen, Olimpijakos, Šahtjor, APOEL, Kopenhagen, Hetafe, Sporting, Kluž, Ajntraht, AZ Alkmar, Glazgov Rendžers, Roma, Vulverhempton, Volfzburg i Ludogorec.


 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara