Nije tim godine, nego tim snova: Mesi, Ronaldo, Levandovski i Mane zajedno u timu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 16:38

Glas dalo preko 2.000.000 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu

Jedno su objektivni parametri fudbalskih trenera, a želje navijača nešto sasvim drugo, što se može videti i po konačnom izboru najboljeg tima za 2019. godinu po konačnim rezultatima na zvaničnom portalu UEFA.

Možemo slobodno reći da su ljubitelji fudbala širom planete pre izabrali tim snova, nego najbolji tim godine, pošto se u istoj ekipi nalazi napadačka četvrorka Mesi, Ronaldo, Levandovski i Mane.

Izabrane vesti

U izboru je glasalo više od 2.000.000 ljudi, a glasanje je bilo aktuelno šest nedelja. Ono što je specifično jeste da je za ukupno sedam igrača ovo bio prvi izbor u idealan tim UEFA po izboru navijača.

Najviše glasova na poziciji golmana dobio je Alison Beker, na bekovima su se našli Trent Aleksander Arnold i Endi Robertson, dok su štoperska mesta zauzeli Matjis de Liht i Virdžil van Dajk.

Jedini klasični vezni igrači u ovom timu su Frenki de Jong i Kevin de Brujne, dok su preostala četiri igrača Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski i Sadio Mane.

Moramo da napomenemo da je minimalna razlika između idealnog tima navijača UEFA i idelnog tima redakcije MOZZART Sporta. U špicu napada naše redakcije bilo je mesta za trojicu ofanzivaca Ronalda, Levandovskog i Mesija, dok je mesto u veznom redu, pored De Brujnea i De Jonga dobio i Bernardo Silva. U timu novinara ostalih sportskih novinara pored De Brujnea i De Jonga mesto u veznom redu dobio je i Tadić, dok je Mesiju i Maneu društvo u špicu pravio Salah.

Pogledajte kako je izgledao idealn tim u svetskom fudbalu za 2019. godinu po izboru sportskih novinara - OVDE.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara