Emerson Palmijeri (©Reuters)
Emerson Palmijeri (©Reuters)

Nije samo Bakajoko, Napoli hoće i Emersona

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 18:03

Ali takođe prvo na pozajmicu, u Čelsiju navodno nemaju ništa protiv

Ekspresno su se Napoli i Čelsi dogovorili oko transfera Tjemuea Bakajoka već u januaru po ceni od 18.000.000 evra, ali želje čelnika napuljskog kluba sada su još veće. Posle Bakajoka, podno Vezuva mogao bi da se preseli i Emerson Palmijeri.

Sportski direktor Kristijan Đuntoli iskoristio je priliku da tokom pregovora oko Bakajokovog transfera sa Marinom Granovskajom raspita i za zdravlje italijanskog reprezentativca, što je odmah naišlo na dobar odjek. Naime, u Čelsiju su raspoloženi za pregovore oko Palmijerievog transfera u Napulj, s obzirom da je konkurencija na levom boku prenatrpana.

Izabrane vesti

Emerson je trenutno druga opcija na levom boku iza Bena Čilvela, ali i ispred Markosa Alonsa koga je Frenk Lampard precrtao posle onog fijaska u utakmici s VBA. Podsetimo, Španac je odigrao kriminalno poluvreme i bio direktno kriv za dva gola, da bi na poluvremenu bio zamenjen što je dovelo do verbalnog obračuna sa Lampardom. Španac je tada usijane glave bez dozvole napustio stadion i otišao u klupski autobus gde se zadržao skoro 15 minuta, ali se onda ipak vratio nazad na tribine gde je odgledao kraj utakmice. Od tada ga ipak nema u timu.

Doduše, nema ni Palmijerija, pošto je Ben Čilvel praktično privatizovao poziciju levog beka, a kao rezervna opcija uvek može da uskoči i kapiten Cezar Aspilikueta što je neretko i radio, ne samo ove sezone.

Tako je Emerson odigrao svega 150 minuta u svim takmičenjima, u Premijer ligi još nije debitovao, što jasno pokazuje da nije Lampardov prioritet, pogotovo jer Cezar na desnom boku sve više prepušta minutažu klupskom detetu Risu Džejmsu.

Napoli zato želi Emersona prvo na pozajmicu, baš kao i Bakajoka. Da ga prvo testira i onda, ako bude zadovoljio, može da se razgovara o prodaji. A to bi Čelsiju najviše odgovaralo. Napoliju na levom boku uglavnom igra Elseid Hisaj, koji je ušao u završnih sedam meseci ugovora, a i prirodno je desni bek. Njemu u leđa gledaju Mario Rui i Fauzi Gulam. To znači da bi u januaru bilo čišćenja levog boka i u Napulju.



tagovi

Emerson PalmijeriZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara