Omar Marmuš (©Reuters)
Omar Marmuš (©Reuters)

Nije princ Salah, ali pakleno dribla! Egipatska poezija u pokretu – slalom od 60 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 17:26

Omar Marmuš izbio na vrh liste strelaca Bundeslige, sa dva gola i isto toliko asistencija došao glave Kilu

Sklon je usponima i padovima Ajntraht, no kada Omar Marmuš ima dan – tu priča staje. Egipćanin je protekle sezone nagovestio šta može, zagolicao je maštu navijačima kluba iz Frankfurta, a ove im redovno puni oči. I golovima, i asistencijama, i prodorima... Nije baš kao princ Mohamed Salah, kome kliču od izvora do delte Nila, ali pakleno dribla!

Frankfurt ima novog miljenika publike, a Bundesliga novog prvog strelca. Egipatski vihor razbio je Holštajn Kil u paramparčad, rastavio ga na proste delove. Namestio je dva pogotka saigračima, kreirao brdo šansi, dve akcije sam završio. Prvu na majstorski način, jer odvezao je slalom kroz protivničku odbranu, vukao je loptu oko 60 metara i smestio loptu u mrežu – 4:2 (1:1).

Izabrane vesti

Terorisao je golmane Hari Kejn širom Nemačke sve do derbija sa Bajer Leverkuzenom. Prikočio je, nije se ukazao u velikoj utakmici i dan kasnije prepustio vrh liste strelaca. Na nju je zaseo – Omar Marmuš. Gledaće sa visine engleskog golgetera pred direktan obračun sa minhenskim Bajernom, za kojim Ajntraht zaostaje tek jedan bod.

Protekle sezone Omar Marmuš je u Bundesligi postigao 12 golova i namestio još šest. Već sada, krajem septembra, na dobrom je putu da te granice probije! Jer, na koti je od šest pogodaka i upola manje asistencija. Servirao je loptu na tacni hrvatskom napadaču Igoru Matanoviću, koji ju je kroz noge poslao Timonu Vajneru. Od sjajne forme Egipćanina ovajdio se u završnici i Tuta...

Dva puta se Holštajn Kil pre toga vraćao, odgovarao Ajntrahtu preko Šuta Maćina – pogodio iz penala, a zatim i posle kornera s ivice kaznenog prostora – ali za svaki problem imao je Omar Marmuš rešenje. I tako je nedeljama unazad u Bundesligi, pa i u reprezentaciji. Na poslednjih sedam utakmica nije spakovao loptu u mrežu samo protiv Viktorije Plzenj u Ligi Evrope, a kakav je čarobnjak navijači na severu Nemačke su najbolje mogli da vide sredinom prvog poluvremena.

Zalepila mu se lopta za prste, vukao ju je dobrih 60 metara, bežao čuvarima i završio akciju udarcem u bliži ugao. Drugi nije bio tako efektan, međutim, njime je definitivno slomio otpor Holštajn Kila i lansirao Ajntraht na drugo mesto Bundeslige.

BUNDESLIGA – 5. KOLO

Petak

Dortmund - Bohum 4:2 (1:2)

/Girasi 44, 75, Džan 62pen, Enmeča 81 - Bero 16, De Vit 21/

Subota

Volfzburg - Štutgart 2:2 (1:1)

/Vind 20, Amura 68 - Mijo 32, Undav 90+7/

Majnc - Hajdenhajm 0:2 (0:1)

/Piringer 16, Šepner 86/

Frajburg - Sankt Pauli 0:3 (0:2)

/Sad 13, 72, Afolajan 45/

RB Lajpcig - Augzburg 4:0 (2:0)

/Šeško 11, 15, Openda 47, Simons 58/

Menhengladbah - Union Berlin 1:0 (0:0)

/Čvančara 90+6/

Bajern Minhen - Leverkuzen 1:1 (1:1)

/Pavlović 39 - Andrih 31/

Nedelja

Holštajn Kil - Ajntraht Frankfurt 2:4 (1:1)

/Maćino 30pen, 51 - Marmuš 25, 65, Matanović 47, Tuta 74/

17.30: (2,35) Hofenhajm (3,60) Verder (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ajntraht FrankfurtHolštajn KilBundesligaOmar MarmušIgor MatanovićŠuto Maćino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara