Nije ni Nibel naivan: Mora da brani 15 utakmica po sezoni

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.01.20. | 18:24

Ubačena klauzula u ugovor sa Bajernom

Delovala je na prvu loptu iznenađujuće odluka Aleksandra Nibela da sa pozicije prvog golmana Šalkea ode da bude rezervista u Bajernu. Nije čak dobio u Minhenu ni jači ugovor nego što mu je nudio Šalke, ali još da zakuje sebe za klupu dok Manuel Nojer ne kaže da mu je dosta fudbala... Stvarno teško razumljivo.

Međutim, nije baš ni Nibel tako naivan. Kako je objavio nemački Sport1, momak iz Paderborna je uspeo da u ugovor sa Bajernom uglazi klauzulu po kojoj će morati da brani na 15 utakmica po sezoni. Ako se saberu Bundesliga, Kup, Liga šampiona, tu mu dođe otprilike negde trećina ili malo manje sigurnih mečeva na golu Bajerna za Nibela. Pa, nije tako loše...

Izabrane vesti

Pretpostavimo da će većinu Kup utakmica braniti novi golman Bajerna, a to bi bilo šest, ako bi ekipa stigla do finala. Znači, dobiće priliku na još najmanje devet mečeva u prvenstvu ili Ligi šampiona.

I tako će biti, ako je suditi po ugovorima, do 2023. godine, jer tek tada Nojeru ističe vernost Bajernu. A, on ima status nedodirljive legende na Alijanc areni, pa bi baš moralo da nešto debelo brlja među stativama da bi izgubio mesto startera.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara