©Reuters
©Reuters

Nije kao Sivori, ali je zagolicao Romu i Juventus, Nikola Krstović čeka rasplet

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 00:00

Zimus su velike zverke obigravale oko Marasija zbog Radua Dragušina, a sada je u centru pažnje Mateo Retegi

Nema Italija vrhunsku devetku. Mario Baloteli, Luka Toni, Filipo Inzagi i da ne zadiremo u dalju prošlost... Pokazalo je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj da je napadački potecnijal Azura toliko limitiran da im je prvi špic Mateo Retegi. Jeste Argentinac s italijanskim pasošem dobar igrač, ali je daleko od onog najvišeg nivoa i sposobnosti da nosi breme prve opcije u napadu četvorostrukih šampiona sveta, bar ne u ovom trenutku.

Možda nije impresionirao na kontinentalnoj smotri, nije ni na nivou njegovog čuvenog zemljaka Omara Sivorija koji je takođe igrao za Italiju, ali je zahvaljujući dobrim partijama u dresu Đenove prošle sezone skrenuo pažnju najvećih klubova na Čizmi. Trenutno Roma i Juventus vode bitku za Retegija, a rasplet situacije čeka iz prikrajka Nikola Krstović, kog je Đenova označila kao prvu metu u slučaju da ostane bez Retegija.

Izabrane vesti

Svesni su na stadionu Luiđi Feraris da se poput Radua Dragušina, neće platežniji klubovi smiriti dok ne dobiju Retegijev autogram, a prema pisanju Đanluke Di Marcija trenutno najveće šanse za potpis 25-godišnjaka ima Roma. Vučica od pravih centarforova ima samo konstantno povređenog Tejmija Ejbrahama i korpulentnog Uzbekistanca Eldora Šomurodova koji se godinama seljaka po pozajmicama i spremna je da izdvoji značajniju sumu novca (između 20.000.000 i 30.000.000 evra) kako bi sebi obezbedila devetku na duže staze.

Svoju računica ima i Juventus. Arkadijuš Milik je na izlaznim vratima, praktično je samo pitanje dana kada će Poljak otići iz Torina, a Stara Dama vidi Retegija kao adekvatnu opciju za rezervnog napadača i zamenu Dušanu Vlahoviću. Argentinski Italijan je prethodne sezone dao sedam golova, uz dve asistencije na 29 utakmica u Seriji A.

Što se tiče Nikole krstovića, za Crnogorca je situacija prilično jasna. Ako do transfera Retegija ne dođe, bivši igrač Crvene zvezde izvesno ostaje u Lećeu, ali ako Mateo zaista promeni sredinu, onda će Krstović vrlo verovatno put Marasija, da u Đenovi zameni Retegija. Grifoni inače paralelno razmišljaju i o Angolcu Embali Enzoli kao napadačkoj opciji, ali igrač Fjorentine uglavnom zbog povrede koju je imao nije mogao da iskaže sav potencijal prošle sezone na Artemijo Frankiju i čini se manje interesantnim od Krstovića, koji se ispostavio veoma korisnim po Leće iako je 24-godišnjak iz Golubovaca plaćen tek 4.000.000 evra Dunajskoj Stredi iz Slovačke.

Krstović je podsetimo dao sedam golova u najvišem rangu italijanskog fudbala prethodne sezone, ništa manje baš od Retegija, a pritom je dosta jeftiniji od Retegija i ne bi trebalo da košta Đenovu ni polovinu novca koju će dobiti potencijalnom Retegijevom prodajom.


tagovi

Mateo RetegiNikola KrstovićLetnji prelazni rok 2024RomaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara