(MN Press)
(MN Press)

Nije dovoljno da imaš samo posed, moraš i da poentiraš

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 16:27

Tim iz Bačke Topole vezao dva poraza u utakmicama koje je morao/mogao da dobije.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Koliko god da je svojevremeno bilo iznenađenje (pozitivno) da se TSC našao na drugoj poziciji Mozzart Bet Superlige, u polufinalu kupa Srbije i u grupnoj fazi Ligi Evrope, toliko je sada još veće iznenađenje (negativno) što se posle nepotpunih osam odigranih kola Topolčani nalaze na pretposlednjem mestu domaćeg šampionata sa svega sedam bodova.

Izabrane vesti

Ispod njih je samo Jedinstvo iz Uba koje sa baš muči ove sezone i ne pokazuje kvalitet ya opstanak. Međutim, tim iz Bačke Topole muče drugi problemi jer gube utakmice u kojima stvaraju više šansi, imaju veći posed, ali nikako da loptu smeste iza leđa protivničkog golmana, odnosno da postignu pogodak više nego što ga postigne protivnik.

Takve dve utakmice su bile baš poslednja dva poraza TSC-a: Od lučanske Mladosti i novajlije u eliti, Tekstilca iz Odžaka. Za one koji pomnije prate tim iz Bačke Topole ovi mečevi su podsetili na okršaj sa Radnikom iz Surdulice od pre tri godine. Tada su Topolčani bili u deficitu (0:1), ali su već od 23. minuta imali igrača više. Briljirao je Miloš Spasić sa dva pogotka, a pocrveneo je Uroš Milovanović, prošle sezone centarfor Topolčana. Do kraja su uspeli da kapituliraju još jednom (pored velike ofanzive) i da zatresu mrežu protivnika tek u nadoknadi vremena preko Stefana Vukića, što nije bilo dovoljno ni za bod.

Sada im se ponavljaju takve okolnosti dva puta u nizu. Prvo protiv hita prvenstva, Mladosti iz Lučana, imali su igrača više, penal... Protiv Tekstilca čak i pozitivan rezultat, jer je u momentu Marjanovićevog isključenja na semaforu stajalo 0:0. Kada su fudbaleri ekipe u plavim dresovima crveneli ove sezone (protiv niškog Radničkog i Makabija iz Tel Aviva) oba puta je protivnik uspevao da stigne do trijumfa.

Novi šef struke Jovan Damjanović započeo je mandat na klupi TSC-a sa dva poraza i pobedom u prijateljskoj utakmici sa Spartakom. Ne može se reći da je tim igrao loše i da ništa ne valja, jer napadaju, stvaraju šanse, imaju posed, ali se muče sa ekipama koje se povuku u nisku zonu i čekaju šansu i kontranapad. I odbrana bi mogla bolje, jer protivnik iz svega nekoliko opasnih situacija uspeva da dođe do gola.

„Utakmica kao i prošla, imali smo kontrolu, dovoljan broj prilika, mogli smo više da ih ugrožavamo, da više šutiramo kad dođemo u te zone. Naspram nas je bio dobro organizovan defanzivan protivnik, posle crvenog kartona su se još više opredelili za odbranu. Bez obzira što smo imali igrača više i njihove ambicije su pale, vrlo lako smo primili dva gola, kao protiv Lučana. To su stvari koje nas koštaju“, naveo je posle utakmice Jovan Damjanović.

Ističe novi strateg TSC-a da je pred njim i njegovim stručnim štabom još dosta posla, ali da je ekipa vredno radila u prethodnom periodu. Već narednog vikenda Topolčane očekuje još jedan težak zadatak jer im u goste dolazi Novi Pazar, koji je i te kako znao u prošlosti da im pokvari planove.

„Dosta šutiramo, kreiramo, ali to nije dovoljno da pobedimo utakmicu. Ima dosta problema o moramo da ih detektujemo. Dobro su momci radili desetak dana, a meč protiv Spartaka je bio sličan ovome jer su branili nisko. Moramo da nađemo rešenje za to i da budemo inspirisani da damo gol. U defanzivi ne smemo da iz par situacija svaki put primimo gol. Ima puno posla, ali idemo dalje“, istakao je Damjanović.

Ako ništa, mogli bi navijači Plavih lavova da se teše jednom opaskom iz Engleske iz 2010. Tada je Liverpul u oktobru mesecu bio u zoni ispadanja, a neko od šaljivih lokalaca je na spomeniku Džonu Lenonu na aerodromu ispod citata pesme „Iznad nas je samo nebo“ dopisao „a ispod nas samo Vest Hem i Vulvs“. Pokrenuli su se Crveni nakon toga i uspeli da dođu do šestog mesta na tabeli, pa bi shodno tome i za TSC važilo da je (u slučaju takvog scenarija) rano govoriti o nekoj velikoj krizi jer u prvenstvu ima još 30 utakmica.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara