Luis Enrike (©Reuters)
Luis Enrike (©Reuters)

Nije Barsin trener, a bolje predstavlja njen stil fudbala od Ćavija

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 16:45

""Bez ikakve sumnje. Pogledajte samo statistiku, posed lopte, stvorene šanse, visok presing... Pogledajte titule, trofeje! To nije mišljenje, to je činjenica. To sam ja", izjavio je Luis Enrike na današnjoj konferenciji

Dva kluba, jedna fudbalska filozofija. Napustio je Luis Enrike Barselonu pre skoro punih deset godina, ali od stila igre koji propagiraju na Nou Kampu nije odustao u međuvremenu. Štaviše, španski stručnjak smatra da ga sa Pari Sen Žermenom trenutno bolje predstavlja od aktuelnog trenera katalonskog kluba Ćavija Ernandesa.

Enrike je tokom igračke karijere proveo osam godina u Barseloni. U njoj ju je i okončao. Tri sezone pekao je trenerski zanat u B timu Katalonaca, a zatim predvodio i njihov prvi tim u periodu od 2014. do 2017. godine, osvojivši tri trofeja Kupa Kralja, dve titule u Primeri, po jedan pehar Lige šampiona, Svetskog klupskog prvenstva, Superkupa Evrope, španskog Super kupa...

Izabrane vesti

Delom i zbog uspeha koje je ostvario u samo tri sezone, Enrike smatra da njegov Pari Sen Žermen bolje oslikava Barselonin stil od Ćavijeve ekipe.

"Bez ikakve sumnje. Pogledajte samo statistiku, posed lopte, stvorene šanse, visok presing... Pogledajte titule, trofeje! To nije mišljenje, to je činjenica. To sam ja. Drugi će misliti drugačije, ali bez ikakve sumnje, to sam ja", izjavio je Enrike na današnjoj konferenciji.

Na konstataciju da poznaje Ćavija i najveći deo klub, te da bi to mogla da mu bude prednost u dvomeču, 53-godišnji trener kaže...

"Pre svega, žao mi je što moram da kažem da ne poznajem Ćavija kao trenera. Znam ga kao bivšeg saigrača i igrača kojeg sam trenirao, ali kao trenera ga poznajem jedino kao navijač. Poznajem klub i njegove igrače vrlo dobro, mislim da će ovo biti vrlo posebna utakmica za mene."

Enrike uverava da mu je žao što Ćavi neće moći da računa na najjači sastav. Gavi je pošao sa ekipom, ali samo kao podrška, dok Frenki de Jong i Pedri prema poslednjim najavama neće biti spremni za svih 90 minuta...

"Voleo bih kad bi svi povređeni igrači Barse mogli da igraju, čak i Gavi, iako znam da je nemoguće. Uvek želim da igram protiv najboljih. Da igram protiv najbolje Barse i da je pobedim."

O Kilijanu Embapeu i njegovom psihičkom i fizičkom stanju nije želeo da priča...

"Stalno me pitate da li će Kilijan igrati, kako je Kilijan... Ne pričam o igračima pojedinačno. Želim da pričam o timu. U dobrom smo raspoloženju, to je jedino što mi je važno", zaključio je trener Pari Sen Žermena.


tagovi

Luis EnrikePari Sen ŽermenLiga šampionaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara