Dušan Kerkez (Star Sport)
Dušan Kerkez (Star Sport)

Nigerijci vode Kerkeza u drugo kolo! Maribor se samoubio u Ljudskom vrtu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 22:24

Srpski stručnjak i njegovi puleni idu na Panatinaikos! Slovenački tim nadoknadio zaostatak od jednog gola iz prvog meča već u 13. minutu, ali doživeo krah u prvih petnaestak minuta nastavka...

Ostala je Slovenija bez jedinog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Jurio je Maribor na revanšu u Ljudskom vrtu gol zaostatka (1:2) iz prvog meča protiv Boteva, imao šansu makar da o prolazu u drugo kolo odlučuje u produžecima, ali užasan početak drugog poluvremena koštao Ljubičaste nastavka evropske pustolovine u evropskoj B produkciji - 2:2.

Ispostavilo se da su prolaz ekipi Dušana Kerkeza doneli Nigerijci. Iskusni gogeter Entoni Udža, čovek sa preko 130 bunesligaških nastupa, je nakon gola i asistencije u prvom meču, isporučio ključni pogodak i u novih 90 minuta borbe. Nadovezao se Udža na izjednačujući pogodak Kristijana Nvačukvua i praktično odsekao krila Mariboru pola sata pre kraja susreta. Domaćini su petnaestak minuta pred kraj izmislili još jedan pogodak, ali im je za drugo kolo kvalifikacija nedostajao još jedan koji Ljudski vrt nije video.

Izabrane vesti

Zato će u drugom kolu Lige Evrope rival ekipi srpskog stručnjaka biti Panatinaikos, dok Maribor kao utešnu nagradu dobija silazak u Ligu konderencije i dvomeč sa rumunskom Univerzitateom.

Od starta utakmice sve je krenulo na vodenicu Maribora. Dok je nekoliko stotina navijača bugarskog tima probijalo zaštitnu ogradu divjaljući na tribinama, Josip Iličić je spakovao pogodak Janu Repasu i timovi su se našli u egalu u ukupnom skoru. Tako je ostalo do poluvremena, ali su uvodni minuti drugog dela raspršili plan igre koji je tokom 15-minutne pauze svojim pulenima izložio trener Ante Šimundža.

Prodali su domaćini loptu u sopstvenoj trećini, dozvolivši rivalu da ih matira u dva poteza. Ivelin Popov je majstorski spojio ezervistu Nvačukvua sa golom, ovaj u istom maniru, iskoristio šansu koju mu je Kerkez dao minut ranije i pogodio dalji ugao. Nepuna dva minuta od starta drugog dela, gosti su imali rezultat za prolaz dalje, a do isteka sat vremena igre ogroman kapital.

Ako je taj gol uzdrmao Ljubičaste, onaj na isteku sat vremena igre potpuno ih je razorio. Sanjaće igrači slovenačkog tima prelepu akciju za koju nisu imali lek, sanjaće rezervistu Nvačukvua koji je nakon pogotka, počastio Udžu asistencijom, a ovaj pokazao kakav je golgeter zakucavši loptu u mrežu iz prve.

Sredinom drugog dela ušao je Šimundžin džoker Etijen Bogre, momak iz Obale Slonovače nebeskim skokom udahnuo nadu Mariboru u 80. minutu. No, u narednih 15, računajući nadoknadu vremena, Štajerski ponos nije imao snage za još jedan metak i potencijalne produžetke.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 1. KOLO (REVANŠI)

Četvrtak

Ljapi - Visla Krakov 1:2 – prvi meč: 0:2

Tobol - Ružomberok 1:0 – prvi meč: 2:5

Pafos - Elfsborg 2:5 – prvi meč: 0:3

Zira - Šerif 1:2 (penalima 4:5) – prvi meč: 1:0

Hunedoara - Pakš 0:2 – prvi meč: 4:0

Maribor - Botev Plovdiv 2:2 – prvi meč: 1:2


tagovi

Botev PlovdivMariborkvalifikacije za Ligu EvropeJosip IličićDušan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara