Ni Zvezdin, ni stadion Loznice: Čukarički domaćin u Leskovcu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 09:00

Stadion Dubočice gotovo izvesno evropski dom Brđana u predstojećoj sezoni

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Slovenije)

Ni Beograd, ni Loznica - već Leskovac. Iako je Čukarički prvobitno prijavio stadion Rajko Mitić kao stadion na kojem će biti domaćin u Evropi, a potom nagovestio privremenu selidbu u Loznicu, promene do kojih je došlo u međuvremenu uticale su da klub sa Banovog brda još jednom promeni izbor te je praktično izvesno da će međunarodne utakmice u sezoni koja sledi igrati na stadionu Dubočice.

Izabrane vesti

Izborenim trećim mestom u Mozzart Bet Superligi Čukarički je osigurao evropsku jesen i učešće u grupnoj fazi Lige Evrope ili Lige konferencije što je potom otvorilo pitanje domaćinstva kluba sa Banovog brda. Propisi UEFA razlog su zbog kojeg je broj stadiona na kojima naši klubovi mogu da budu domaćini prilično ograničen. Obaveza da još tokom proleća prijave teren na kojem će biti domaćini bila je razlog zbog kojeg je Čukarički nominalno naveo stadion Rajko Mitić kao izbor, mada je i tada bilo izvesno da će konačna lokacija biti drugačija.

Želja Brđana bila je da istorijsku jesen u Evropi dočekaju u Loznici, na novom Lagatoru, ali činjenica da su se radovi odužili bila je povod da se razmotre druge opcije te je izbor pao na Leskovac i stadion Dubočice.

"Na kraju, kako vidim, stadion na kojem ćemo igrati Evropu biće Leskovac. Marakana ne može, jer na stadionu učesnika Lige šampiona ne može da igra nijedan drugi klub, što nismo znali. Mi smo prijavili Marakanu, a potom razmatrali Loznicu koja ima nekih tehničkih problema oko stadiona. Usled kiša koje su padale u prethodnom periodu mislim da neće stići da završe sve pre nego što počnu naše internacionalne obaveze. Dobio sam infomraciju od gospodina Nedimovića da će nam najverovatnije Leskovac biti privremeni dom u Evropi. Nama sasvim svejedno - Loznica ili Leskovac, svakako verujem da će tu doći više navijača da podrži Čukarički. Mi smo hteli Loznicu, imali smo prvo taj predlog, bio sam na Lagatoru, ali ne sumnjam da je i u Leskovcu stadion odličan. To su novi stadioni i za Čukarički će igranje na njima biti samo lakše jer mislim da će tribine biti dosta dobro popunjene", rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.


tagovi

Čukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara