©AFP
©AFP

Ni veliki transfer, ni EURO: Bolonjina zlatna koka završila sa fudbalom do 2025.

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 20:07

Luis Ferguson pokidao prednji ukršteni ligament

Dve uzastopne utakmice koje je morala Bolonja nije uspela da dobije. Vezanim remijima protiv Frozinonea i Monce tim Tijaga Mote ugrozio je plasman u Ligu šampiona, a misija odbrane četvrtog mesta za ekipu iz Emilija Romanje biće još teža, jer će je nastaviti bez Luis Fergusona.

Sa stadiona Renato Dal'Ara su ovog popodneva saopštili da je škotski vezista pokidao prednji ukršteni ligament kolena te da će uskoro biti podvrgnut operaciji.

Izabrane vesti

To znači da će Ferguson propustiti kraj aktuelne, ali i dobar deo iduće sezone, a prema najavama italijanskih medija na teren bi trebalo da se vrati početkom 2025. godine.

Ujedno, 24-godišnji vezista propustiće priliku da po prvi put zaigra na Evropskom prvenstvu. Ferguson je bio redovna pojava na spiskovima Stiva Klarka u poslednjih godinu i po dana, očekivalo se da nađe i u avionu za Nemačku ovog leta, ali rezultat lekarskih pregleda kojima je neumorni fudbaler Bolonje podvrgnut oslobodili su još jedno mesto.

Računajući i prethodnu sezonu, Ferguson je u dresu Bolonje postigao 13 i namestio još pet golova u svim takmičenjima, a njegove dobre partije nisu promakle većim klubovima u Italiji. Prema pisanju pojedinih medija sa Čizme Juventus i Napoli bacili su oko na škotskog reprezentativca i bili spremni da na leto krenu po njega, ali će na veliki transfer Luis morati da sačeka još neko vreme. Makar do leta 2025. godine.

Bolonja je Fergusona dovela u julu 2022. godine iz Aberdina za svega dva miliona evra i planirala da na njegovoj prodaji zaradi višestruko. Spekulisalo se o sumi od 25.000.000, ipak, jedna povreda promenila je mnoge planove..


tagovi

Luis FergusonBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara