Jan Kouto (©Reuters)
Jan Kouto (©Reuters)

Ni posle četiri godine nije debitovao, a Siti ga prodaje za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 18:44

Još jedan sjajan posao engleskog šampiona

Prethodnih godina Mančester Siti je uspevao da ‘balansira knjige’ prodavajući mahom igrače koji nisu imali značajnu ulogu u timu Pepa Gvardiole i kako stvari stoje neće se na tom polju ništa menjati ni ovog leta. Šampion Engleske je već inkasirao 37.000.000 evra od prodaja Tomija Dojla (Vulverhempton), Serhio Gomes (Sosijedad) i Tajlora Harvud Belisa (Sautempton), a na putu da kasu Građana napuni je i Jan Kouto.

Kako javljaju britanski mediji, 22-godišnji Brazilac na korak je do prelaska u Dortmund. Borusija i Siti su blizu dogovora, pregovori su u odmakloj fazi i ostalo je još da se utanače detalji pre nego što Kouto krene put Vestfalena. Nadali su se na Etihadu da će ga prodati za 30.000.000 evra, ali je finalista Lige šampiona uspeo da obezbedi popust te će desni bok pojačati za oko 25.000.000 evra, i to sa sve bonusima.

Izabrane vesti

Kako bilo, sjajan posao Sitija budući da Kouto nikada nije ni debitovao za prvi tim mančesterskog kluba. Jedino se u avgustu 2021. u Komjuniti Šildu protiv Lestera našao u protokolu, mada je čitav meč ispratio sa klupe.

Na Etihad je stigao pre četiri godine iz Koritibeza 6.000.000 evra, ali je svaku od prethodnih sezona proveo na pozajmici. Jednu u Bragi, a preostale tri u Đironi. U poslednjoj je pak posebno oduševio, demonstriravši pre svega napadački potencijal. Iako desni bek, Kouto je u sistemu katalonskog kluba imao znatno ofanzivniju ulogu, neretko igrao i na krilu te je na 34 utakmice u Primeri ostavio učinak od jednog gola i deset asistencija. Odlične partije u Španiji donele su mu i poziv u seniorsku reprezentaciju Brazila za koju je od oktobra prošle godine upisao četiri nastupa.

Ostaje da se vidi gde ga u formaciji vidi novi trener Borusije Nuri Šahin, posebno jer Dortmund u igračkom kadru od ‘prirodnih’ desnih bekova ima jedino Julijana Rjersona. Ukoliko ne bude preokreta, Kouto će biti treće pojačanje nemačkog kluba ovog leta. Prethodna dva stigla su iz Štutgarta – Seru Girasi i Valdemar Anton – i za njih su Milioneri zbirno platili 40.500.000 evra. Sa Brazilcem bi ceh skočio na 65.500.000.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester SitiTransferi uživotransferiBorusija DortmundJan Kouto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara