Seržinjo Dest (AFP)
Seržinjo Dest (AFP)

Ni pokidani ligament nije povario posao: Dest u PSV-u do 2028.

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 18:03

Ne navodi se visina obeštećenja, ali je Barselona ispregovarala procente od naredne prodaje

Pre četiri godine bio je Seržinjo Dest fudbaler oko kojeg su se otimali Bajern i Barselona. Katalonci su ga doveli za 21.000.000 a kada se nije snađao na Kamp nou, pokušali da ga razmrdaju pozajmicama u Milanu i PSV-u. Upravo je u minuloj sezoni reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država zablistao u Ajndhovenu, pomogao PSV-u da dođe do titule prvaka Holandije, a danas je ozvaničen i njegov ostanak na Filips areni.

Nakon aprilskog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, zaličilo je da PSV neće posegnuti za kupovinom Desta, ali je velikan ipak odlučio da mu ponudi ugovor do 2028. godine koji je levi bek prihvatio. Visina obeštećenja nije obelodanjena, ali holandski mediji navode da je Barselona isposlovala procente od naredne prodaje 23-godišnjeg fudbalera.

Izabrane vesti

Iza Desta je najproduktivnija sezona dosadašnje karijere budući da je u Eredivizi postigao dva i namestio još šest pogodaka. I kako stvari stoje propustiće prvi deo takmičarske 2024/25 i vratiti se na teren početkom naredne godine.

Tehnički direktor PSV-a Ernest Stjuart poručio je da klub nikako nije želeo da propusti šansu da učini Desta svojim igračem na duže staze uprkos teškoj povredi, dok je i sam fudbaler izrazio veliku zahvalnost PSV-u: "U klubu sa naišao na tako toplu dobrodošlicu kakvu nisam iskusio nikada ranije. To je važan aspekt za nekoga u mojoj situaciji i dalo mi je samopouzdanje u periodu rehabilitacije. Fudbal koji se igra ovde mi izuzetno pogoduje", zaključio je Dest.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Seržinjo DestPSV AjndhovenBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara