Ni ofanzivniji Dalsio ne pomaže: Gvineja Bisao poražena od Mozambika

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 17:55

Vezista Crvene zvezde na terenu do 82. minuta

Dobio je Dalsio ofanzivniju ulogu od one koju ima u Crvenoj zvezdi, delovao bliže golu, distribuisao loptu prema napadačima, ali ni to nije bilo dovoljno da Gvineja Bisao izbegne prvi poraz u kvalifikacijama za Afrički kup nacija koji se u decembru sledeće godine održava u Maroku. Bolji je bio Mozambik - 2:1, a vezista kluba iz Ljutice Bogdana na terenu je bio do 82. minuta.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i već posle pet minuta poveo lepim golom Guime. Nekadašnji igrač Šavesa je idealno poklopio loptu posle odbitka.

Izabrane vesti

Nije bilo lako terati loptu po lošem terenu, ali to nije sprečilo reprezentativce Gvineje Bisao da zaigraju ofanzivnije i sredinom prvog poluvremena dolaze do izjednačenja posle dobre rekacije igrača Liona Mame Baldea.

Sa ovim rezultatom se otišlo i na odmor, dok nastavak nije ponudio mnogo dobrog fudbala. Presudni momenat utakmice desio se u 73. minutu. Rezervista Makamo iskoristio je katastrofalnu grešku kompletne odbrane gostiju i savladao golmana gostiju Sambu Baldea čija reakcija takođe nije bila idealna i tako doneo pobedu Os Mambasu.

Mali nije prikazao blistavu igru protiv Esvatinija na gostovanju, ali i to im je bilo dovoljno za minimalnu pobedu - 1:0. Strelac jedinog gola bio je Iv Bisuma. Malijci trenutno imaju četiri boda posle dve utakmice dok Esvatini nema ni bod, a ni postignut gol u grupi I.


Nigerija je važila za velikog favorita protiv Ruande, bez obzira na to što je gostovala, međutim, nije bilo dovoljno - 0:0. Imali su Crnoi Orlovi na terenu i Ademolu Lukmana, Samjuela Čukvuezea, Viktora Bonifejsa, Viktora Osimena i ništa to nije vredelo. Štaviše, Ruanda je kontrolisala utakmicu, imala veći posed, konkrentije prilike, ali izostalo je ono najvažnije - realizacija. Mogla je Nigerija na kraju i do pobede, međutim, pokušaj Osimena glavom u petom minutu nadoknade zaustavio golman Ntvari.

Karnevalska atmosfera viđena je na stadionu u Džubi gde je Južna Afrika u uzbudljivoj završnici slavila protiv Južnog Sudana - 3:2. Tim Nikolasa Dupuasa poveo je preko Okela iz jedanaesterca, da bi Apolis sa dva gola do poluvremena preokrenuo rezultat. Usledilo je još uzbudljivije drugo poluvreme. Kuač Juel je uspeo da izjednači rezultat i dovede publiku do ekstaze. Taman kad se činilo da će borbeni Južni Sudan uspeti da dođe do boda, ukazao se Talent Embata koji je golom u petom minutu nadoknade zaledio srca domaćih navijača.


KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

Grupa I

Mozambik - Gvineja Bisao 2:1 (1:1)

/Guima 5, Makamo 73 - Balde 24/

Esvatini - Mali 0:1 (0:1)

/Bisuma 7/



tagovi

Afrički kup nacijamozambikgvineja bisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara