(MN Press)
(MN Press)

Ni četvrto kolo nije završeno, a pala je prva trenerska glava! Razišli se Lučanci i Joksimović

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 12:45

Mladost menja šefa stručnog štaba nakon sinoćnjeg šokantnog poraza od Tekstilca (1:2)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Srpski fudbal. U Mozzart Bet Prvoj ligi prva trenerska glava pala je već posle prvog kola (Ivica Momčilović u Trajalu), a u elitnom rangu – nakon nekompletnog četvrtog. Dejan Joksimović nije više šef stručnog štaba Mladosti iz Lučana, nakon sinoćnjeg šokantnog poraza od Tekstilca u Užicu (1:2).

Izabrane vesti

Učinak najiskusnijeg tima u ligi može se gledati iz dve potpuno različite perspektive. Tačno je da su tri od četiri meča igrali kao nominalni domaćini, da su dva od ta tri izgubili od novajlija u ligi, OFK Beograda i Tekstilca. Dobili su samo Jedinstvo u Ubu, a uzeli bod Crvenoj zvezdi na Marakani (2:2).

Protiv Romantičara na premijeri vodili su do 86. minuta pa primili gol iz diskutabilnog penala, protiv crveno-belih su do pet minuta pred kraj imali kapitalnih 2:0, sinoć protiv Odžačana kapitulirali su dva puta iz tri šuta u okvir gola... Sve je, dakle, moglo da deluje neuporedivo bolje od ova četiri boda na kontu, a u klubu su, eto, procenili da to nije dovoljno.

“Rastali smo se ljudski, sporazumno... Seli smo posle utakmice, zajednička je procena da je ekipi možda neophodna neka šok terapija kako bi probala da se rezultatski vrati na nivo iz prošle sezone. To je sudbina trenera. Odlazeći tamo, želeo sam da ostvarim kontinuitet u radu, da ispobam sebe u radu sa tako izrazito starijom i iskusnijom ekipom. Da su se neke okolnosti, koje nemaju veze samo sa igrom, poklopile, mogli smo da imamo i više bodova. Sa momcima je bilo zadovoljstvo raditi ova dva meseca i želim im sve najbolje u nastavku sezone”, istakao je za Mozzart Sport Dejan Joksimović, nekadašnji trener dva Radnička, iz Kragujevca i Niša.

Ostaje da se vidi da li će Lučanci ekspresno reagovati sa alternativnim rešenjem, jer do reprezentativne pauze čekaju ih tri teška meča, protiv Novog Pazara i TSC-a u gostima, odnosno sa Čukaričkim u Užicu.





tagovi

Mladost LučaniDejan JoksimovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara