Liverpool FC
Liverpool FC

Ni Bajernovi propali transferi nisu sprečili odlazak: Liverpul ozvaničio Gravenberha za 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 23:33

Pribojavali su se na Enfildu da bi loše raspoloženje na Alijanc areni zbog propasti ulaznih transfera moglo da izjalovi čitav posao, ali je Jirgenu Klopu ipak ispunjena najveća avgustovska želja

Nije se Bajern proslavio poslednjeg dana prelaznog roka, a osim što su izvisili za potpise Žoaa Paljinje i Armela Bela Kočapa, igrački kadar Bavaraca dodatno je oslabljen odlaskom Rajana Gravenberha (21). Ciljao je Liverpul čitavog avgusta još jedno ozbiljno pojačanje, nakon što je početkom prelaznog roka potrošio 112.000.000 evra na Dominika Soboslaija i Aleksisa Mekalistera. Nije se odlučio ni za Šeika Dukurea, ni Ibrahima Sangarea koji su sedmicama bili dovođeni u vezu s dolaskom na Enfild. Izbor je pao na igrača koji slovi za velikog talenta, ali koji nije dobio pravu priliku u Bajernu.

U poslednjim satima delovalo je da je prelazak Gravenbeha na Enfild bio ugrožen budući da Bavarci nisu obezbedili Tuhelu dugo traženu šesticu. Ne samo da Bajern nije pojačao konkurenciju u manevru, nego je sebi dozvolio da u sezonu uđe sa svega trojicom centralnih veznih igrača - Kimihom, Goreckom i Lajmerom.

Izabrane vesti

Liverpul je srećom, dobio ono što je tražio. Za 40.000.000 fiksno i još potencijalnih pet u slučaju ispunjenja bonusa.

Na kraju, Bajern nije prošao loše finansijski u čitavom poslu, jer je pre samo godinu dana Gravenberh napustio Ajaks i došao na Alijanc arenu u transferu vrednom 18.500.000 evra. Sjajne partije u holandskom velikanu preporučile su ga brojnim evropskim platežno sposobnijim klubovima, a Bajern je tada odneo pobedu u duelu s ozbiljnom konkurencijom. Odigrao je momak rođen u Amsterdamu 34 utakmice za Bajern, uz jedan dat gol, a kako je sezona odmicala dobijao je sve više prostora za igru. Tomas Tuhel imao je više poverenja u Ajaksovo dete nego prethodno Julijan Nagelsman, a o tome govori i podatak da je igrao na svakoj od poslednjih devet bundesligaških utakmica tokom aprila i maja, kada je Tuhel već zamenio Nagelsmana. Istina, uglavnom je ulazio s klupe, ali je solidno doprineo novoj šampionskoj tituli Bajerna u šokantnom razvoju situacije u poslednjem kolu.

Želeo je silno i Jirgen Klop da dobije pojačanje na poziciji centralnog veziste, a i sam Gravenberh je insistirao na transferu poslednjih dana. Činilo se u jednom trenutku poslednjeg dana prelaznog roka da bi dogovor mogao da propadne nakon što je Bajern ostao kratkih rukava za potpise Paljinje i Bela Kočapa, ali je ipak u Gravenberhovom slučaju sve otišlo predaleko da bi bilo stopirano.

Debi u dresu Crvenih Gravenberh će najverovatnije imati tek nakon završetka reprezentativne pauze, kada Liverpul gostuje Vulverhemptonu 16. septembra.

Kada se podvuče crta, Liverpul je ovog leta potrošio ukupno 177.000.000 evra na obeštećenja za nove fubalere: Dominik Soboslai je plaćen 70.000.000, Rajan Gravenberh 45.000.000, Aleksis Mekalister 42.000.000, a Vataru Endo 20.000.000 evra. S druge strane, na prodaji igrača zaradio je oko 60.000.000 evra. Fabinjo je otišao u Al Itihad za 46.700.000 evra, a Džordan Henderson u Al Etifak za 14.000.000.


tagovi

LiverpulBajern MinhenRajan GravenberhLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara