Kilijan Mbape (Reuters)
Kilijan Mbape (Reuters)

Ni 200.000.000 evra nije dovoljno! Hoće li Mbape sutra postati najskuplji igrač svih vremena?

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.08.21. | 20:49

Madriđani se povukli iz pregovora sa Pari Sen Žermenom

Real Madrid je danas verbalno preko posrednika ponudio 200.000.000 evra sa uključenim bonusima Pari Sen Žermenu za Kilijana Mnapea i opet nije dobio zeleno svetlo sa Parka prinčeva.

Podsetimo, Realova prva ponuda je iznosila 160.000.000 evra. Druga 170.000.000 evra fiksno i 10.000.000 kroz lako ostvarive bonuse. Madriđani su dali rok Svecima danas do 18.00 časova da prihvate ponudu.

Izabrane vesti

Kako iz Pariza nije bilo nikakvih optimističnih signala da će ponuda biti prihvaćena, Real je preko svojih posrednika u Parizu poslao usmenu poruku da je spreman da plati 200.000.000 evra sa uključenim bonusima (170.00.000 plus 30.00.000) za Mbapea. Ali ni tada nije dobio željeni odgovor. PSŽ se nije upecao pa na nezavničnu ponudu nije odgovorio zvanično.

Stav prvog čoveka francuskog kluba Nasera Al Kelaifija je da Real treba naterati da sruši svetski rekord u visini transfera koji drži Nejmarov prelazak iz Barselone za 222.000.000 evra. Kada je već Florentino Perez rešio da sruši dobre odnose između dva kluba (PSŽ ga ranije „izdao“ za Superligu), neka onda plati najvišu cenu za igrača kojem za 10 meseci ističe ugovor.

Dobar deo uprave francuskog kluba među kojima je najbitniji direktor Leonardo već danima nagovaraju Al Kelaifija da prihvati novac iz Madrida i da ne rizikuje gubitak svetske zvezde za džabe. Klubu bi taj novac mnogo doneo za budućnost na planu finansijskog fer-pleja i olakšao bi poslovanje. PSŽ više ne bi bio pod lupom.

Problem je što se u ovom slučaju ne pita ni Al Kelaifi kao predsednik kluba, već vrhovni gazda Tamim bin Hamad al Tani. Vladar Katara je stvarni vlasnik kluba ali ne meša se mnogo u odluke svom čoveku od poverenja Al Kelaifiju. Ipak, u ovom slučaju je rešio da se umeša. I da ne dozvoli bilo kome na svetu da drži PSŽ u podrđenom položaju kada su već rešili da naprave Drim tim ovog leta. Pa i po cenu da ostane bez 200.000.000 evra. Problem je što katarski milijarder u ovom slučaju ne gubi svoj novac već klupski a za razliku od njegove zemlje u kojima on piše zakone, u evropskom fudbalu neka pravila ipak moraju da se poštuju. Kao naprimer da niko ne može da dozvoli luksuz gubitka od 200.000.000 evra.

Ceo dan su emisari i posrednici Florentina Pereza pokušavali da stupe u kontakt sa Al Tanijem i da direktno pregovaraju ali nisu uspeli. Prebogati Katarac nije poslao zeleno svetlo Al Kelaifiju da je spreman na prodaju Mbapea.

Real se za danas povukao iz pregovora.

Ali svi relevantni mediji u Španiji i Francuskoj plus Skaj Sports pozivaju na oprez u ovoj pokeraškoj partiji i ne isključuju mogućnost da transfer bomba ipak pukne poslednjeg dana prelaznog roka. Do sutra u ponoć će sve biti otvoreno.

Da li će Florentino Perez pristati da plati svetski rekord za igrača u poslednjoj godini ugovora za šta će mu se mnogi podsmehivati ili će PSŽ svesno baciti 200.000.000 evra, saznaćemo sutra. Perez nikada nije naišao na ovako bogatog protivnika u pregovorima. Otimao je Florentino zvezde Juventusu, Barseloni, Liverpulu, Mančester Junajtedu, Bajernu, Čelsiju, Interu, Milanu, Atletiku, Totenhemu, ali nikada nije imao posla sa Arapima koji nešto ne žele da prodaju.

Nije tajna da Perez odavno vidi Mbapea kao stub oslonac novog projekta Galaktikosa 3 i da je čekao trenutak kada će Francuz ući u poslednju godinu ugovora (kao što je to bio slučaj sa Krosom, Kurtoom, Azarom...) da dovede PSŽ pred svršen čin. Ovakav otpor nije očekivao.

Perez ima nešto više od 24 sata da ponudi svetski rekord ili će PSŽ ipak na kraju popustiti u ovoj partiji karata. Ako se ne desi ništa od toga, oba kluba imaju četiri meseca da lome Mbapea. PSŽ da ga ubedi u novi ugovor, a Real Madrid da zadrži njegovo poverenje do 1. januara kada može da ga potpiše kao slobodnog igrača bez bilo kakve dozvole Pari Sen Žermena.


tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara