Neviđene muke navijača Flamenga, krenuli na finale putem od 4.000 kilometara i uleteli u rat! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.11.19. | 17:10

Pošli putem preko Čilea i naleteli na barikade

U Argentini i Brazilu danima se priča samo o finalu Kopa Libertadores (subota 21.00, TV Arena Sport 1), sve mediji su pretrpani vesima o Flamengu i Riveru. Čini se da je to ono finale koje je Južna Amerika toliko čekala. Dva tima su juče direktnim letovima stigla u Limu i zauzela mesto u svojim bazama, dok su oni obični navijači na više nego ozbiljnim mukama.

Zbog visoke cene avionskih karata, mnogi od njih odlučili su se da na put krenu kolima i autobusima, dugačak oko 4.000 kilometara, koji bi mogao da traje preko 60 sati. Jedna grupa je krenula pristalica Flamenga pošla je "prečicom" preko Čilea i upala u rat! Pravo ratno stanje u ovoj državi traje već mesec dana, a sve je počelo protestom zbog povećanja cene gradskog prevoza, posle čega se pretvorilo u neviđeno krvoproliće. Stanje u Santijagu je nateralo čelnike KOMNEBOL-a da finale isele iz glavnog grada Čilea u prestonicu Perua.

Izabrane vesti

Navijače Flamenga danas su na granici sačekale barikade iz kojih je buktao plamen, tako da mogućnosti za prolazak jednostavno nije bilo. U sličnim problemima bi mogao da se nađe i karavan Rivera, koji bi uskoro trebalo da se nađe na granici sa Čileom. Njima su problemi još veći, pošto se Argentina ne graniči direktno sa Peruom, već joj je najbriži pravac upravo preko Čilea.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara