Davi Alaba
Davi Alaba

Neverovatno: I treći igrač Reala ove sezone pokidao prednje ukrštene ligamente kolena! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 00:32

David Alaba neće skoro na teren, Ančeloti najavio aktivnost na tržištu tokom januara

Senka na pobedu Real Madrida! Ili bolje reći mrlja, ogromna mrlja i gorak ukus u ustima i kod navijača i kod Karla Ančalotija nakon trijumfa protiv Viljarela (4:1), jer povreda Davida Alabe, kako se odmah i moglo naslutiti, teže je prirode.

Austrijanac je posle duela sa Đerarom Morenom uhvatio za levo koleno i bolno kriknuo, pao na zemlju, da bi nedugo zatim uz pomoć Realovog osoblja napustio igralište. Igrao se 33. minut.

Izabrane vesti

Komentatori su još tokom prenosa posumnjali da nekadašnjeg igrača Bajern Minhena čeka duža pauza, a onda je stigla i potvrda u vidu saopštenja Kraljevskog kluba - stradali su prednji ukršteni ligamenti.

"Nakon što je obavio detaljne testove našem igraču Davidu Alabi dijagnostikovana je ruptura prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena. On će tokom narednih dana biti podvrgnut operaciji", stoji u lekarskom izveštaju novog lidera španske Primere.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ovo znači samo jedno: Za Davida Alabu sezona je, nažalost, završena.

Madriđani od starta sezone imaju velikih problema sa povredama. Podsetimo, još tokom pripremnog perioda, konkretno na američkoj turneji, koleno je stradalo mladom Ardi Guleru, tako da on još nije debitovao za Real. Ispostavilo se da se radi o meniskusu.

Kasnije su jedan za drugim otpadali Eder Militao i golman Tibo Kurtoa, zbog čega je na pozajmicu doveden Kepa Arizabalaga iz Čelsija. I Militao i Kurtoa doživeli su istu povredu kao Alaba.

Tokom sinoćnjeg susreta igru je pre vremena morao da napusti i Ferlan Mendi. Dogodilo se to na poluvremenu. Ančeloti je na teren poslao Frana Garsiju jer je Francuz osetio nelagodnost u desnoj butini.

Podsetimo, Karleto protiv Viljareala nije mogao da računa ni na Eduarda Kamavingu, Danija Karvahala, Vinisijusa Žuniora...

"Nisu dobre vesti, videćemo da li možemo nekoga da kupimo tokom januara", kazao je italijanski stručnjak posle utakmice na konto Alabine povrede.


tagovi

David Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara