Neuspeli atentat Estelija: Dirijanhen je suvereni vladar Nikaragve

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.12.21. | 06:11

Najtrofejniji klub u zemlji sačuvao prednost iz prvog meča i osvojio duplu krunu u sezoni

Dirijanhen već decenijama nosi epitet najvećeg kluba Nikaragve i teško će mu ga neko preoteti u dogledno vreme. Istina, pripretio mu je Esteli u ovom veku, od početka trećeg milenijuma osvojio je čak 15 titula prvaka (ukupno ih ima 18) i rapidno se približio jednom od najstarijih klubova Centralne Amerike. Međutim, Dirijanhen je ove godine zaustavio nalet Estelija. Prvo mu je krajem marta prekinuo niz od tri podignute titule osvajanjem Klauzure, a pred sam kraj godine kompletirao duplu krunu.

U revanš meču finala Aperture upravo protiv Estrelija, Dirijanhen je odbranio minimalnu prednost iz prve utakmice, podigao 29. titulu prvaka države i potvrdio da mu ove godine u Nikaragvi nije bilo ravnog.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je šampion odlučen još u prvom meču, a krunisao ga je svojim pogotkom sredinom prvog poluvremena kapiten Dirijanhena Erik Teljez. Večeras pak golova nije bilo, iako je atmosfera i podrška publike bila dostojna nacionalnog Klasika. Golovi su međutim izostali, po prvi put posle sedam vezanih utakmica dva tima na kojima je viđen makar jedan pogodak.

Tada je remi bez golova bio dovoljan Estreliju za slavlje u finalu Aperture, sada mu raduje Dirijanhen.

NIKARAGVA 1, APERTURA - FINALE, REVANŠ

Nedelja

Real Estreli - Dirijanhen 0:0 /prvi meč 0:1/



tagovi

Nikaragva 1Dirijanhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara