Neuhvatljivo i očaravajuće! AZ dao 11 komada u dva meča, Boadu već u novembru ima dabl-dabl, to nije mogao ni Ronaldo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.11.19. | 18:37

Tim iz Alkmara surov protiv Astane, težak zadatak za Partizan u Holandiji

Ozbiljnu kandidaturu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope podneo ja AZ. Posle šest komada u mreži Astane u Hagu pre dve sedmice, holandski predstavnik je projurio i Nursulatanom i maksimalnim učinkom u dvomeču sa Kazahstancima pokazao kakav fudbal igra ove sezone. Mladi tim iz Alkmara delovao je naspram domaćina kao profesor za fakultetskom katerdom, pa se maltene nijednog trenutka nije postavljalo pitanje hoće li doneti bodove sa prelaza Starog kontinenta u Aziju – 5:0.

Ovakav ishod uvodnog meča četvrtog kola Grupe L nikako ne odgovara Partizanu. Crno-beli u ovom trenutku imaju četiri boda manje od tima Arne Slota, jasno je da će – bez obzira kako se završi susret na Old Trafordu – pitanje plasmana verovatno rešavati 28. novembra u Holandiji. U direktnom sudaru sa ekipom koja je opet pokazala da neguje ofanzivan stil crno-belima će biti potrebna pobeda, uz podrazumevane bodove iz završne runde, 14. decembra sa Astanom u Humskoj.

Izabrane vesti

AZ je u Nursultanu slavio 5:0, a na osnovu šansi je mogao da reprizira ishod iz prethodnog okršaja kad je bio duplo efikasniji. Holanđani su maltene „peške“, kao da im je ovo lakši trening slavili na „Astana areni“ i pokazali da nisu slučajno u Erediviziji najbliži pratilac neprikosnovenom Ajaksu. Najzaslužniji za tri boda bio je Miron Boadu, strelac dva i asistent za treći pogodak, čime je potvrdio da je, uz Stengsa i Idrisija udarna igla tima.

Boadu je već do dabl-dabl učinka. Kraj imena ima 13 pogodaka i deset asistencija na samo 21 utakmici. A tek je novembar počeo. Gde će se zaustaviti talentovani napadač, koji je na Topčiderskom brdu zatresao i Partizanovu mrežu, teško je prepostaviti. Uglavnom, kretnje, osećaj za prostor i vreme, kao i realizacija postaju impresivni, ne čudi što je u 29. minutu, kad je prevario Postnjikova i savladao Nenada Erića postao najefikasniji fudbaler holandskih klubova u evropskim takmičenjima na obračunu do 19 godina starosti. Do tog doba Brazilac Ronaldo u dresu PSV-a i Adam Maher iz AZ-a bili su strelci po četiri gola, a Badu ih već sad ima šest! Četiri je dao u grupnoj fazi, dva u kvalifikacijama, a tek će 14. januara napuniti 19 godina. Svaka čast!

Razbijenu vojsku Astane, koja kao da nije trenirala u danima posle odbrane titule prvaka Kazahstana, AZ nije štedeo. Krilni napadač Idrisi je takođe upisao gol i asistenciju, precizni su bili još Frederik Midtsjo i grčki štoper Hacidijakos. Za totalni debakl domaćina, koji nije mogao da spreči ni golman Nenad Errić, jer su sa kolege iz tima (Antonio Rukavina igrao 90 minuta na poziciji desnog beka) ostavile na milost i nemilost rivalu. Čak 11 golova prmio je najbolji tim Kazahstana u dva meča sa AZ-om. Zvižduci na kraju meča dovoljno su pokazali šta publika na „Astana areni“ misli o takvom učinku.

LIGA EVROPE, GRUPA L

Četvrtak

Astana – AZ Alkmar 0:5 (0:1)
/Boadu 29, 77, Midtsjo 52, Idrisi 57, Hacidijakos 75/

21.00: (1,40) Mančester Junajted (4,50) Partizan (8,50)

*

** kvote su podložne promenama

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara