Pjotr Zjelinski (©Reuters)
Pjotr Zjelinski (©Reuters)

Nešto se čudno dešava... Zjelinski kašljao i borio se za dah, drugi slučaj u dva dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 20:27

Lekarska ekipa bila prinuđena da interveniša i ukažu pomoć kraj terena

Nešto se čudno dešava u evropskom fudbalu. Drugi dan se igrači žale na otežano disanje, bore se za dah... Prvo se na respiratorne probleme požalio Viktor Lindelef tokom jučerašnje utakmice Mančester junajteda i Noriča, da bi se samo dan kasnije sa istim problemom suočio i Pjotr Zjelinski.

Poljski vezista u 16. minutu meča između Napolija i Empolija na stadionu „Dijego Armando Maradona“ došao do aut linije i sugerisao medicinskom osoblju da ima problem sa disanjem. Držao se za vrat, kašljao i gestikulirao da se muči prilikom udisanja vazduha.

Izabrane vesti

Odmah mu je medicinska služba ukazala pomoć, odvela ga je u svlačionicu kako navijači ne bi prisustvovali potresnim scenama, a Pjotra Zjelinskog zamenio je Lorenco Insinje. Identičan problem imao je i Viktor Lindelef. Dva slučaja u dva dana, previše da bi bila slučajnost. Nešto se događa, tela igrača reaguju.

Švedski štoper u drugom poluvremenu gostovanja Noriču nije mogao pravilno da diše, ubrzao mu se broj otkucaja srca i na „Kerou roudu“ isprva je nastao žamor, a potom tajac dok su lekari Mančester junajteda nekoliko minuta pokušavali da unormale Lindelefu srčani ritam i disanje. Čim su uspeli, Šveđanin je napustio teren, a u igru je ušao Erik Baji.

Zabrinutost u oba slučaja – opravdana. Kao i momentalne zamene.

„Doživeo je sudar sa drugim igračem i imao je problema sa disanjem. Više od deset minuta njegov broj otkucaja srca bio je veći od normalnog i bio je malo zabrinut zbog toga, pa smo morali da ga zamenimo. Doktor ga je pregledao posle meča i čini se da je sada sve u redu“, rekao je Ralf Rangnik po završetku meča sa Noričom.

Prisetio se David de Hea problema sa kojima su se suočavali Kristijan Eriksen i Serhio Kun Aguero.

„Viktor je teško disao. Svi se sećamo šta je bilo sa Eriksenom, Aguerom... Teško je gledati saigrača kako se bori za dah. Bilo je bolje da ga zamenimo, nadam se da je dobro“.

Povezanost sa virusom korona – Pjotr Zjelinski ga je preležeo – ili nešto drugo, na lekarima je da utvrde. Što pre.


tagovi

NapoliPjotr ZjelinskiViktor LindelefMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara