Alesandro Nesta (©Shutterstock)
Alesandro Nesta (©Shutterstock)

Nesta se uzda u Ćana, Čitadela u domaći teren

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 12:30

Frozinone samo pobedom ide dalje, dok je domaćinu dovoljan i remi zbog boljeg plasmana u ligaškom delu

Meč Čitadele i Frozinonea (21.00) doneće poslednjeg polufinalistu plej-ofa za popunu Serije A. Kjevo je sinoć u ludom meču obezbedio duel sa Specijom, pa ostaje da vidimo ko će na megdan Pordenoneu. Tek da podsetimo, Čitadeli je za prolaz dalje zbog boljeg plasmana u ligaškom delu dovoljan i remi, dok Frozinone ima imperativ pobede.

Klub iz Veneta je zbog pet vezanih poraza u julu ostao bez šanse za direktan plasman u elitu, ali je u poslednja dva kola slavio i u pravom trenutku povratio samopouzdanje pred doigravanje. S druge strane, ekipa Alesandra Neste je zbog rezultata posle "restarta" prvenstva umalo ostao čak i bez pozicije u plej-ofu. Žuto-plavi su na deset mečeva od povratka sa pauze slavili samo jednom i tek remijem sa Pizom u poslednjem kolu upravo klub iz Toskane ostavili ispod crte. Frozinone u poslednje vreme dosta muči na strani. Poslednju pobedu van svog Benito Stirpea ostvario je još sredinom februara. Od tada u gostima ima tri remija i isto toliko neuspeha, pa Čita može da se uzda u moć domaćeg terena, koji je "zaradila" kao bolje rangirani tim po završetku prvenstva.

Izabrane vesti

Čita i Kanarinci već su se sastajali u plej-ofu Serije B. Pre dve godine dva tima su u polufinalu oba puta odigrala 1:1, ali je dalje otišao Frozinone zbog boljeg plasmana u prvenstvu. Poslednji međusobni susret dva tima dogodio se nedavno, pre nešto više od mesec dana. Tada je Čitadela slavila sa 2:0, dok je prvi ovosezonski okršaj završen bez golova. Frozinone je u dosadašnjoj istoriji odigrao šest mečeva u plej-ofu, sa skorom od tri remija, dva poraza i jednom pobedom, protiv Palerma, kada je i ostvarena promocija u Seriju A. 

Posebnu pažnju treba obratiti na napadača Čitadele Đuzepea Panika koji je minute konstantno dobijao tek u finišu ligaškog dela, za šta se odužio sa četiri pogotka u prethodnih mesec dana, dok će se u gostujućoj ekipi uzdati u iskusnog Kamila Ćana koji je na deset utakmica protiv današnjeg rivala postigao pet golova i za isto toliko asistirao. 

SERIJA B - PLEJ-OF ZA ULAZAK U SERIJU A (ČETVRTFINALE)

Utorak

Kjevo* - Empoli 0:0 (0:0) - posle produžetaka 1:1

Sreda

21.00: (2,70) Čitadela (3,05) Frozinone (2,80)


tagovi

Serija BCitadelaFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara