©Reuters (Fahad Al Muvalad protiv Dijega Godina na Mundijalu)
©Reuters (Fahad Al Muvalad protiv Dijega Godina na Mundijalu)

Nesreća zadesila špica saudijske reprezentacije, lekari mu se bore za život

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 13:52

Fahad Al Muvalad pao sa drugog sprata

Veliki peh zadesio je centarfora reprezentacije Saudijske Arabije i Al Šababa Fahada Al Muvalada. Napadač koji je dugogodišnji član državnog tima (74 utakmice, 17 golova) i učesnik Svetskih prvenstava, pao je sa balkona svoje privatne rezidencije na drugom spratu i prema informacijama sa Bliskog istoka, lekari mu se bore za život. Trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi bolnice u Dubaiiju.

Al Muvalad je nekada važio za najtalentovanijeg napadača u zemlji, debitovao za državni tim sa 17 godina, čak je jedne sezone nastupao i u Primeri za Levante i bio jedan od samo tri saudijska igrača u Evropi, ali je 2019. bio pozitivan na doping-testu, zbog čega je kažnjen sa dve godine neigranja. Vratio se na teren 2021, uspeo da povrati status reprezentativca, ali nikada nije u potpunosti povratio formu iz perioda pre suspenzije.

Izabrane vesti

Saudijski konzulat u Dubaiju naveo je u saopštenju objavljenom u noći između subote i nedelje da je obavešten o nesreći koja se dogodila u igračevoj privatnoj rezidenciji u ovom gradu u četvrtak popodne, samo dva dana nakon što je Al Muvalad igrao utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Kine

Karijeru saigrača Janika Fereire Karaska, Đakoma Bonaventure, Danijela Podensa obeležile su suspenzije zbog dopinga, koje su se dogodile čak dva puta. Al Muvalad je suspendovan jednom na godinu dana u maju 2019., zatim ponovo između marta i septembra 2022. godine, zbog pozitivnog testa na furosemid, diuretik koji maskira prisustvo anabolika, a koji je na listi proizvoda zabranjenih od strane Svetska antidoping agencija (VADA).


tagovi

reprezentacija Saudijske Arabije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara