Nesnađeni Kasper lebdi po evropskom nebu, danas je sleteo u Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 19:25

Danski napadač posle samo šest meseci opet promenio klub

Kada je kao 17-godišnjak došao iz Danske u Ajaks kao čudo od deteta posle samo šest meseci seniorskog fudbala, od Kaspera Dolberga se očekivalo baš mnogo. Otkrio ga je isti čovek koji je sa severa Evrope u Ajaksovu fabriku fudbala doveo Zlatana Ibrahimovića i Kristijana Eriksena.

Ipak, očekivanja se nikada nisu ispunila. Dolbergova karijera se razvija daleko sporije nego što je to projektovano. Nova stanica mu je nemački bundesligaš Hofenhajm u koji je danas stigao na pozajmicu do kraja sezone.

Izabrane vesti

Dolbergov vrhunac karijere jeste bio u Ajaksu ali je bio daleko manji od očekivanog. Za četiri i po godine u Amsterdamu je odigrao 119 utakmica ali se nikada nije istinski nametnuo kao vrhunski egzekutor i realizator na čemu su u klubu insistirali. Došao je u Ajaks kao desno krilo ali su Holanđani u njemu videli „devetku“, nametnuli mu Denisa Bergkampa kao individualnog trenera i krenuli da od njega prave klasičnog napadača. Nije ispalo baš kako su zamisili.

Iako je bio i deo one sjajne generacije koja je došla do polufinala Lige šampiona i imao priličnu mintažu, uvek je bio u senci nekih drugih igrača i nije izrastao u zvezdu. Ta sezona mu je ipak digla cenu toliko da Ajaks od njegove prodaje ambicioznoj Nici inkasira preko 20.000.000 evra.

Ali ni Nica, ni Dolberg se nisu usrećili tim brakom. Posle tri sezone na Azurnoj obali u kojima je dao 24 gola na 85 utakmica, letos je prosleđen na pozajmicu u Sevilju. Ni tamo se nije proslavio, nije dao gol u Primeri pa je španski klub nekako našao model da raskinu pozajmicu posle samo nekoliko meseci i da ga preusmeri u Hofenhajm kojem je bilo neophodno pojačanje u ofanzivnoj liniji. Tamo će se pridružiti zemljacima Brun Larsenu i Skov Olsenu pa ga možda poznato okruženje probudi iz golgeterskog sna.

Hofenhajm ima opciju da otkupi Dolberga na kraju sezone ako on zadovolji.


tagovi

Kasper DolbergZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara