Nenad Tomović potpisao za izbeglički klub

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.06.24. | 16:20

Nekadašnji reprezentativac Srbije nastavlja karijeru i u 37. godini

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nenad Tomović (36) ima novi klub. Kako javljaju kiparski mediji, on ostaje u Larnaki, samo će iz AEK-a preći u Novu Salaminu, gde bi trebalo da provede narednih godinu dana.

Salamina je inače klub iz Famaguste, kraja u severnom delu Kipra, koji je Turska okupirala 1974. Od tada ovaj klub 'živi' u izbeglištvu - u Larnaki.

Izabrane vesti

Najveći uspesi Nove Sakamine su osvajanje Kupa i Superkupa Kipra 1990. godine. Najbolji plasman u elitnom rangu bilo im je treće mesto.

Tomović će pre svega iskustvom doprineti Salamini, za koju od poznatijih imena igraju Holanđanin Lusijano Narsing, bivši igrač Fajenorda i PSV Ajndhovena, odnosno Jan Lecjaks, nekadašnji prvotimac zagrebačkog Dinama.

Prethodne tri godine Nenad Tomović igrao je za AEK. Pre toga je 11 godina proveo je u Italiji - Đenova, Leče Fjorentina, SPAL... Karijeru je počeo u kragujevačkom Radničkom, pa preko Rada stigao u Crvenu zvezdu, sa kojom je 2006. osvojio jedine trofeje u karijeri - prvenstvo i Kup Srbije i Crne Gore.

Za Orlove je odigrao 22 utakmice.


tagovi

Nenad TomovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara