Lukić (© Star sport)
Lukić (© Star sport)

Nenad Lukić napušta TSC i potpisuje za Mađare

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.07.21. | 22:11

Sjajni napadač prelazi u Honved

Vreme je za rastanak TSC-a i Nenada Lukića. Najbolji igrač superligaša iz Bačke Topole odigrao je poslednju utakmicu u dresu tog kluba, pošto su svi izgledi da se dogovorio sa Honvedom.

Ofanzivac iz „klase 1992“ se u Gornjem Milanovcu oprostio od sastava Mladena Krstajića i narednih dana trebalo bi da potpiše za slavni klub iz Budimpešte, koji je čak 14 puta bio prvak Mađarske. Detaljji saradnje u ovom trenutku su nepoznanica, ali gestikulacija prilikom izmene na susretu drugog prvenstvenog kola, kad je slao poljupce ljudima u svečanoj loži i grlio se sa fudbalerima, jasno ukazuju da će promeniti sredinu.

Izabrane vesti

U srpskom fudbalu se ionako dokazao. U dresu TSC-a pogotovo. Meč sa Metalcem bio mu je 91, a stzatistika zapanjujuća: dao je 47 i namestio 28 golova, što znači da je tokom boravka u Topolskom sportskom klubu zaslužan za 75 pogodaka. Retko koji fudbaler elitnog ranga može da se pohvali takvim učinkom.

Lukiću će Honved biti drugi inostrani klub. Po odlasku iz mlađih kategorija Partizana pokušao je u Lokomotivi iz Plovdiva, ali se bugarska epizoda završila neslavno. Po povratku u Srbiju igrao je za Rad, Donji Srem, Spartak, Bežaniju, Radnik, Zemun i Inđiju, da bi januara 2019. prešao u TSC, u tandemu sa Vladimirom Silađijem pomogao mu da se iz Prve lige plasira u Superligu, potom ostvari plasman u Evorpu.

U Honvedu će ga sačekati Dušan Pantelić, doskorašnji vezista niškog Radničkog.


tagovi

TSC Bačka TopolaHonvedNenad Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara