©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (petak, 6. mart): Zvezda na Makabijevom putu, Bundesliga, Liga 1, plus Primera

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.03.20. | 08:15

Pogledajte šta vas danas očekuje od sportskih događaja

MARSELJ – AMIJEN, 21.00
(Fudbal, Francuska 1)

Od kraja oktobra Marselj ima samo jedan poraz, dok Amijen nije slavio od novembra. I pored toga, za Marselj je trka za titulom završena s obzirom da PSŽ ima nedostižnu prednost na čelu tabele. Amijen je posle poraza od Meca odigrao i 15 utakmicu u nizu bez pobede i sada se nalazi na pretposlednjem mestu tabele. Ipak, Amijen je savladao Marselj u oktobru sa 3:1, dok je sva četiri duela pre ovog dobio Marselj.

Izabrane vesti

PADERBORN – KELN, 20.00
(Fudbal, Nemačka 1)

Paderborn je imao nekoliko dobrih izdanja ove sezone, međutim povratak u Cvajtu za ovaj tim sve više postaje izvestan. Od kraja januara nisu dobili nijedan meč (četiri poraza i remi) i sada se nalaze na poslednjem mestu tabele. Keln se brzo oporavio posle poraza od Bajerna i u naredna dva kola demolirao je Hertu na gostovanju sa 5:0, a onda i Šalke kod kuće (3:0). Ovo je sedmi trijumf za Jarčeve na poslednjih devet utakmica i ne samo da su pobegli od opasne zone, već kao 11. na tabeli imaju i realne šanse da se bore za mesto u Ligi Evrope. Oktobarski duel sa Paderbornom u Kelnu dobili su sa 3:0, a sličan ishod očekujemo i ovog puta.

ALAVES – VALENSIJA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

U prošlom kolu Alaves je igrao nerešeno sa Leganesom (1:1), a od poslednjih pet mečeva izgubio je samo jedan. Valensija je savladala Betis sa 2:1 na Mestalji i ovo joj je prvi trijumf posle pet mečeva bez njega (četiri poraza i remi). Alaves je odličan na svom terenu gde je od osam mečeva dobio šest, za razliku od njega Valensija je od ukupno 12 gostovanja dobila samo tri. Dva prethodna međusobna duela dobila je Valensija (2:1, 3:1), dok je Alavesu pripao prethodni na Mendizorozi (2:1). Tip GG3+ redovan je u njihovim okršajima od 2016.

BRAGA – PORTIMONENSE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Od devet prethodnih utakmica Braga je dobila osam, međutim nema šanse da sustigne vodeću Benfiku i Porto. Portimonense je pretposlednji na tabeli i od 23 odigrane utakmice dobio je samo dve. Uz sve to Braga je najefikasniji tim Primeire posle Porta i Benfike, dok je Portimonense postigao najmanje golova u prvenstvu. Braga nikada nije gubila od ovog rivala, a poslednja dva okršaja dobila je bez primljenog gola.

N. FOREST – MILVOL, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Remi sa Midlzbrom je za Šumare četvrta utakmica u nizu u kojoj nisu poraženi. Plej-of je za četvrtoplasirani Notingem cilj koji moraju da ostvare. Milvol je takođe igrao nerešeno sa Bristolom (1:1), a od prethodnih osam utakmica dobio je samo jednu. Šanse da se domogne plej-ofa deset mečeva pred kraj sezone sada su veoma male. Susret ovih rivala u decembru odigran u Londonu završen je bez pobednika (2:2).

ČUKARIČKI – SPARTAK, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Prvo Zvezda, zatim Meraklije i konačno Mladost ovoga proleća uzimali su sve bodove Čukaričkom. Pobeda nad Zmajevima jedina je svetla tačka tima u poslednje vreme, pa ne bi trebalo očekivati da će Subotičani zaigrati defanzivno. Uostalom, Golubovi imaju dve pode i isto toliko remija s poslednje četiri utakmice. Tradicija je na strani Čukaričkog koji muči Spartak još od 2017. godine, od kada se samo u dva od ukupno šest navrata desilo da ne prođe 3+ igra. Brđani su poslednji put slavili u Subotici sa 0:1.

BEŠIKTAŠ – ANKARAGODŽU, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

 Mnogo je osam bodova minusa Bešiktaša u odnosu na Sivas za osnovanu nadu domaćina da će se pobedom nad Ankaragodžuom u značajnijoj meri približiti imenovanom rivalu koji se nalazi u zoni kvalifikanata za Evropu. Gosti to znaju, a njihov fokus je je na fenjeraškom statusu. Ankaragodžu pritiskaju Kazeri i Kasimpaša koji prete da će ga baciti na dno. Dakle, Bešiktaš je favorit utakmice para koji je posle trostruke serije 5+ pobeda Bešiktaša u oktobru doneo iznenađujućih 0:0.

HIMKI – FENERBAHČE, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Bitan sudar u borbi za TOP 8. Himki bi gore, a Fener nikako nazad nakon pobeda nad Zvezdom i Valensijom. Inače, tim Željka Obradovića je u novembru kod kuče savladao Himki sa 89:86, a nervozu u redovima gostujućeg tima mogla bi izazvati vest sa sporednog koloseka. Naime, kako prenosi specijalizovani portal Eurohups, timu iz Istanbula je poništena već upisana pobeda proteklog vikenda na gostovanju Afju Belijedeu (64:62), u okviru 21. kola tamošnjeg prvenstva.

EFES – OLIMPIJAKOS, 18.30
(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos osokoljen pobedom u večitom derbiju protiv Panatinaikosa ide na gostovanje Andolu Efesu, tako da bi sa te strane moglo da bude zanimljivo, posebno s obzirom na to kako igra Šakil Mekisik. Interesantno će biti kako će ga Efes braniti od šampionske frustracije koju mu je naneo Makabi u Tel Avivu, kada ga je savladao sa 77:75.

CRVENA ZVEZDA – MAKABI T. A., 19.00
(Košarka, Evroliga)

Teško je Zvezdi bilo na gostovanju Fenerbahčeu koji je bio bolji pri konačnih 60:63. Dolazak izraelskog tima, ne pada ni malo lako, jer ako se setimo da je Makabi u sredu savladao jedan Efes, potpuno je prirodno da se očekuje težak zadatak za sastav Dragana Šakote. Inače, tim iz Tel Aviva je u oktobru savladao Zvezdu, ali tek nakon produžetaka što budi nadu u snagu volje koja bi uz beogradski parket mogla da pomogne Zvezdi.    

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara