Nemci živnuli posle smene Flika, Miler i Sane srušili Francusku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 23:09

Viceprvak sveta, doduše, igrao bez Kilijana Embapea...

Izgleda da je šok terapija uspela. Nije Nemačka uspela nikoga da dobije pola godine, gubila je od Belgije, Poljske, Kolumbije, Japana, igrala nerešeno sa Ukrajinom; onda je Hansi Flik pre nekoliko dana napokon dobio otkaz, na klupu privremeno seo sportski direktor nacionalnog tima Rudi Feler i Manšaft je živnuo: na krcatom Vestfalenu, protiv vicešampiona sveta Francuske - 2:1.

Važan je ovaj trijumf za Nemačku pre svega na pishološkom planu. Sve je bilo uzdrmano u tom timu na svega deset meseci od početka Evropskog šampionata, poremećen ambijent, izgubljena vera u sopstveni kvalitet, pa ovaj veliki skalp dođe kao ozbiljna injekcija samopouzdanja pred naredne kontrolne provere.

Izabrane vesti

Podsetimo, Feler je ekipu najverovatnije vodio samo noćas. DFB narednih dana treba da finišira pregovore sa dvojicom preostalih kandidata i opredeli se za jednog: Julijana Nagelsmana ili Luja van Gala. Navodno, mladi Nemac trenutno ima prednost jer se Bajern oglasio i poručio kako je spreman da ga pusti bez obeštećenja ukoliko ga čelnici reprezentacije odaberu za Flikovog naslednika.

U jednom momentu ozbiljno se govorilo i o mogućnosti da Nemačku preuzme Matijas Zamer, kako najveći favorit navijača, ali ona je u poslednja 24 sata otpala.

Francuze ovaj poraz neće preterano boleti. Prvi su u svojoj kvalifikacionoj grupi, imaju igru i sigurno gaze ka završnom turniru. Didije Dešan večeras čak nije želeo da koristi svog najboljeg igrača Kilijana Embapea, što pomalo baca senku na ovaj uspeh domaćina, ali ruku na srce, nije ni Feler imao na raspolaganju najjače snage. Usled povreda na teren nisu mogli Jozua Kimih i Džamal Musijala.

Nemci su iskoristili pritisak i dobar voljni momenat u uvodnim minutima da stignu do rane prednosti. Posle dobre povratne lopte Benija Henrihsa lepo se u srcu šesnaesterac snašao Tomas Miler i pokazao da i dalje može da bude koristan ovom sastavu, mada ga mnogi osporavaju.

Na 2:0 povisio je Liroj Sane, pošto je dobio sjajan pas od Kaija Haverca i pobegao odbrani Francuske - igrao se 87. minut - da bi će već u narednom trenutku isti igrač skrivio penal i ključno doprineo da konačan rezultat bude ipak 2:1. Sa 11 metara siguran je bio Antoan Grizman.


tagovi

Prijateljske utakmiceRudi Feler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara