©Star Sport
©Star Sport

Nemanja Petrović spasao Topolčane prvog poraza na pripremama, TSC do izjednačenja za tri minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.24. | 19:41

Austrija Klagenfurt u završnici meča ispustila dva gola prednosti – 2:2

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Treću pripremnu utakmicu je odigrala ekipa Deana Klafurića od boravka u Sloveniji, i upisala je drugi remi, uz jednu pobedu. Iako je delovalo da će član Bundeslige Austrije stići do pobede, samo tri minuta su bila dovoljna Topolčanima da stignu do izjednačenja. Oba pogotka su nastala u režiji rezervista na utakmici. Nemanja Petrović se slobodno može nazvati čovekom odluke, jer je prvo namestio gol Milošu Vuliću, da bi potom i sam pogodio mrežu protivnika, čime je obezbedio remi svog tima – 2:2.

Izabrane vesti

Još jednom je tim iz Bačke Topole nastupio u kombinovanom sastavu, prvenstveno zbog činjenice da će već sutra odigrati poslednju kontrolnu utakmicu i to protiv Šahtjora iz Donjecka. Vratili su se u tim Stefan Jovanović, Miloš Pantović i Aleksandar Ćirković, dok su ponovo izostali Saša Jovanović i Maki Banjak. Iskoristio je priliku stručni štab za novu kombinaciju u odbrani, koja je ovog leta doživela najveći remont od svih delova ekipe TSC-a. Iz dva propusta je stigla Austrija do dva gola prednosti, ali je i pored činjenice da se radi o prijateljskoj utakmici tim Deana Klafurića igrao do samog kraja ne bi li izbegao poraz.

Na klupi se našao i Marko Lazetić, strelac četiri pogotka u dosadašnjem toku priprema, pa su od početka utakmice Topolčani igrali bez klasičnog napadača. Kako stvari stoje, uskoro će centarfor Milana dobiti pojačanje u navali, jer se očekuje da TSC obelodani dovođenje Prestiža Mbongua, nekadašnjeg napadača Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Kombinovani sastav TSC-a nije uspeo da pruži konkretniji otpor članu Bundeslige Austrije, te je posle pola sata igre defanziva Topolčana skrivila penal, koji je u pogodak sa bele tačke pretvorio Kristofer Cvetko, izvođah svih prekida u timu iz Klagenfurta. Sem toga, drugih zanimljivijih detalja vrednih pomena nije bilo u prvih 45 minuta. Na golu ekipe iz Bačke Topole se našao od starta Nikola Simić, defanzivni blok su činila četvorica igrača, dok je u vrhu napadu zaigrao Petar Stanić. Kapitensku traku poneo je povratnik, Mihajlo Banjac.

Mogao je napadač iz Severne Makedonije, David Toševski, da duplira prednost Austrije, ali je iz neposredne blizine uspeo da prebaci gol posle odličnog dodavanje svojih saigrača. Srećom po Klagenfurt, drugi napadač ekipe je bio raspoložen i precizan. Sebastian Soto povisio je prednost svog tima, pošto je iz slične situacije pogodio mrežu Nikole Simića. Imao je loptu na ruci čuvar mreže Topolčana, ali se ona uz malo sreće odbila i završila iz njegovih leđa.

Zaigrao je ofanzivnije tim Deana Klafurića posle dva gola minusa. Odmah je usledila prilika za TSC, posle prekida, Mihajlo Banjac je vrlo precizno gađao sa nekih dvadesetak metara od gola, ali ne i dovoljno da se savlada Simon Špari. I mladi Matija Popović se našao u prilici, zahvatio je loptu glavom posle slobodnog udarca, te su mu nedostajali centimetri da se upiše u listu strelaca. Ipak je stigao tim iz Bačke Topole do gola, centrirao je Nemanja Petrović sa leve strane, a pogodak je postigao Miloš Vulić. Samo dva minuta kasnije, stigli su Topolčani do izjednačenja. Šutirao je iskosa Nemanja Petrović, a lopta je uz pomoć defanzivaca Austrije uspela da završi u mreži.

AUSTRIJA KLAGENFURT – TSC 2:2 (1:0)

/Cvetko 30 pen, Soto 74 – Vulić 86, Petrović 89/

Austrija Klagenfurt: Špari, Koh, Binder, Toševski, Cvetko, Straudi, Serenči, Kun, Merer, Robač, Bobzin. Igrali su još: Knaler, Bona, Jaric, Gekos, Soto, Mej, Vernicnig, Del, Li, Vidra.

TSC: Simić, Đorđević, Popović, Stevanović, Šoš, Jovanović, Gordić, Pejić, Banjac, Milosavić, Stanić. Igrali su još: Đakovac, Pantović, Petrović, Radin, Vlalukin, Ćirković, Krstić, Vulić, Capan.


tagovi

TSC Bačka TopolaAustrija Klagenfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara