Poljud je tvrđava i kad dolazi šampion

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.03.20. | 10:21

Hajduk čeka Dinamo u najvećem derbiju Hrvatske (19.00)

Ono što ima Crvena zvezda u Srbiji, time može da se pohvali i Dinamo u Hrvatskoj. Završene su dve trećine prvenstva, a Zagrepčani uživaju dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na najvećeg rivala, pa komotno mogu da se spremaju za gostovanje u Splitu, gde ih čeka Hajduk, koji se s početka sezone činio kao ozbiljan izazivač, ali je kiksevima na strani došao u situaciju da derbi 24. kola (19.00) igra maltene samo za prestiž.

HRVATSKA 1 – 25. KOLO
19.00, Poljud
(3,45) Hajduk (3,20) Dinamo (2,10)

Izabrane vesti

Tim Nenada Bjelice je na plus 14 u odnosu na Dalmatince, praktično drži jednu ruku na peharu, ali će imati snažan motiv da zapne, jer u prethodna dva okršaja ove sezone nije savladao ekipu Igora Tudora. Prethodna poseta Poljudu, poslednjeg avgustovskog dana završena je pobedom Hajduka, da bi u novembru Majo Caktaš pogotkom iz penala u nadoknadi prvog poluvremena obezbedio bod.

Izvesno osvajanje titule, ipak, neće imati poseban sjaj, ako se ne savlada, makar jednom, najveći protivnik. S tim da će Dinamo priliku svakako imati i 2. maja na Maksimiru.

Drugi razlog zbog kog Dinamo želi da se predstavi u što boljem svetlu jeste podatak da je pre četiri sedmice eliminisan iz Kupa Hrvatske (izgubio od Rijeke sa 0:1), pa mu ovog proleća preostaje samo trka za bodove. Nedavno je poražen na gostovanju Osijeku, što znači da je van svog stadiona ranjiv i na tu kartu igraće Splićani.

Za razliku od Dinama koji se minulog vikenda revanširao Rijeci u prvenstvu (4:0), Hajduk je napravio lošu uvertiru derbija, odigravši nerešeno u Osijeku. No, hrabri ga podatak da je od aprila 2019. na svom Poljudu dobio 15 od 16 prvenstvenih utakmica. Uključujući i prethodni derbi sa Modrima. A domaći teren je u Hrvatskoj, ipak, velika prednost.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara