(©Reuters)
(©Reuters)

Nemanja Maksimović i Kučo skinuli Hetafeovo prokletstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 20:33

Niz od sedam utakmica bez trijumfa je prekinut

Agoniji je došao kraj. Posle više od dva meseca navijači Hetafea mogu da proslave trijumf svog tima. Nemanja Maksimović i Kolumbijac Kučo Ernandez izrasli su u heroje Hetafea na stadionu Ramon de Karanza. Otključao je Kučo domaćina, a srpski fudbaler je potvrdio pobedu u dubokoj nadoknadi – 2:0

Prljav meč odigrali su Hetafe i Kadiz. Napeta atmosfera, čarke, koškanja i mnoštvo žutih kartona. Naročito u pobedničkom timu. Bio je Hetafe bolji tim, agresivniji i odlučniji, ali nije prezao kako će doći do tri boda i prekinuti crnu seriju. Da sve bude lakše postarao se tandem Kuku - Kučo, a Nemanja Maksimović je pečatirao pobedu gostiju.

Izabrane vesti

Kod Kadiza nema sredine. Ili napravi senzaciju ili podbaci. Novajlija u Primeri pomrsio je konce i došao u žižu javnosti pobedama nad Real Madridom i Barselonom. Pljuštali su hvalospevi na račun Alvara Dijaza i njegovih izabranika. Ali, kao da se Kadiz lakše nosi sa ulogom apsolutnog autsajdera.

Hetafe je bleda senka prošlosezonskom sastava kojem je u poslednjem kolu Primere ispustio novi izlazak u evropska takmičenja. Nemanja Maksimović i saigrači ne uspevaju u kontinuitetu da beleže dobre rezultate. Okršaj sa kadizom dočekali su u zoni ispadanja i neophodna im je bila pobeda. Oštrica napada je otupela, vremešni Haime Mata i Anhel nisu u stanju da isporuče veliki broj golova. Slabija realizacija i neefikasnost odrazili su se na igru tima iz predgrađa Madrida.

Bio je Hetafe puna dva meseca bez trijumfa u Primeri, a poslednji tim protiv kojeg je osetio slast pobede je Barselona. Iskoristili su i Kadiz i Hetafe da skinu skalp Kataloncima i udare recku. Odaljio se Hetafe od crvene zone teško izvojevanom pobedom, ali će morati da poveže nekoliko dobrih rezultata kako ponovo ne bi skliznuo na mesta koja vode u niži rang.

Vukao je loptu Kučo Ernandez, ali nije mogao bez pomoći saigrača. Okružen je bio žutim dresovima, pokušaj bi mi bio osujećen. U pravom trenutku mu se ponudio Kuku, razmenili su dodavanje, Kučo je podesio koordinate, i tukao iz kolena. Lopta je imala perfektnu putanju. Nije napadač Hetafea šutirao snažno, ali je šut imao dosta efea. Žeremijas Ledesma je bio nemoćan. Sve je vodilo ka tome da će to biti jedini pogodak, ali da ne bude tako potrudili su se domaći igrači. Petljali su, izgubili loptu, a Nijom je bio "kradljivac". Iskoristio je brisani prostor, ušetao se u kazneni prostor i poslužio Nemanju Maksimovića. Ostavio mu je loptu na tacni, a vezista Hetafea ju je samo ćušnuo u gol.


PRIMERA - 14. KOLO

Petak

Bilbao - Ueska 2:0 (0:0)

/Kodro 86pen, Nunjez 90/

Subota

Atletiko Madrid - Elče 3:1 (1:0)

/Suarez 41, 59, Kosta 80 penal – Boje 64/

Barselona – Valensija 2:2 (1:1)

/Mesi 45, Arauho 52 – Dijakabi 29, Gomez 69/

Levante - Sosijedad 2:1 (1:1)

/Marti 28, De Frutos 87 - Isak 22/

Osasuna - Viljareal 1:3 (0:2)

/Roberto Tores 70 pen - Moreno 7 i 86, Ninjo 29/

Sevilja - Valjadolid 1:1 (1:0)

/Okampos 31pen - Raul Garsija 87/

Nedelja

Selta – Alaves 2:0 (1:0)

/Mendez 19, 80/

Granada - Betis 2:0 (2:0)

/Soldado 14, 20/

Kadiz - Hetafe 0:2 (0:1)

/Kučo 33, Maksimović 90+4/

21.00: (6,00) Eibar (3,80) Real Madrid (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraKadizHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara