Nemanja Krstić - asistencija kao drugo ime, staloženost kao najveća vrlina

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 09:01

Golman Kolubare Stanivuković sprečio Krstića da upiše novu asistenciju, ali mu se Napretkov vezista revanširao golom u nastavku

Na krilima remija protiv aktuelnog i budućeg šampiona Mozzart Bet Superlige, Crvene zvezde (1:1), Napredak je u Lazarevcu nad Kolubarom pre svega dominirao snagom volje. Skoro besprekorno su funkcionisale odbrambene taktičke zamisli Dragana Perišića, jer Čarapani nisu dozvolili praktično nijednu veliku šansu domaćinu.

Sa druge strane, vizionarski je šef struke Kruševljana pred meč pomenuo strpljenje kao jednu od najbitnijih stavki za duel u Lazarevcu i baš takva postojanost igre se u završnici isplatila gostima, kada je Nemanja Krstić u pogodak pretvorio kazneni udarac (1:0).

Izabrane vesti

"Ključ uspeha je bila naša veća želja za pobedom. Iskreno, ni mi sami nismo očekivali da ćemo u tolikoj meri ekipu Kolubare držati daleko od našeg gola u većem delu meča, pogotovo u drugom poluvremenu. Uz dužno poštovanje protivniku, koji ovi sezone beleži odlične rezultate, mislim da smo zasluženo odneli tri boda iz Lazarevca", počinje strelac pobedonosnog gola protiv Rudara, Nemanja Krstić, razgovor za Mozzart sport.

Jedini peh koji je zadesio kruševačku četu protiv Kolubare bila je povreda Marka Šarića koji je u 32. minutu napustio teren. Baš njega je kao izvođača eventualnog šuta sa bele tačke video Dragan Perišić, ali su okolnosti nametnule novo rešenje - morao je Krstić da preuzme odgovornost i bio je više nego precizan, ne dozvolivši Stanivukoviću da ga osujeti u nameri i pored pogođene strane.

"Zadovoljan sam svojom partijom, naravno, ali ne bih previše o sebi. Tu su drugi da me komentarišu i ocenjuju. Svi smo bili u službi tima i pobeda se, u takvoj postavci stvari, nije dovodila u pitanje. Dogovor je bio da Šarić preuzme odgovornost za jedanaesterac, a ja za sve ostale prekide. On je napustio teren u prvom poluvremenu, pa sam, uz saglasnost šefa, izveo taj penal. Nije mi prvi put, već sam ih izvodio tokom karijere, ali mi jeste prvi u dresu Napretka.

Zakomplikovali su Čarapani pobedom u Lazarevcu borbu za plej-of i, posle remija Radničkog 1923 i Spartaka (1:1), i dalje imaju šansu da se plasiraju među najbolje u šampionatu. Za tako nešto će im biti neophodna oba trijumfa u dva poslednja kola preliminarne faze, ali i dva kiksa Radničkog i bar jedan Kolubare, koji imaju četiri, odnosno tri boda više. Podsetimo, osmo mesto u Mozzart Bet Super ligi trenutno pripada Kragujevčanima sa 34 boda.

"I dalje imamo šansu za plej-of i sada se vidi koliko bi nam značili neki bodovi koje smo olako ispustili. Ne treba preterano razmišljati, bilo bi dobro da dobijemo dve naredne utakmice i onda vidimo hoćemo li biti nagrađeni za rezultate u poslednje vreme. Ne opterećujemo se time, jer ne pitamo se samo mi. Bilo bi bolje da zavisimo od sebe, ali stvari su takve kakve jesu".

Pre samo nešto više od mesec dana ni njegovi navijači nisu mogli da pretpostave da će se Napredak na kraju trke ipak umešati u borbu za osmo mesto, ali je klub iz Lazarevog grada počeo da beleži odlične rezultate nakon dolaska Dragana Perišića pod Bagdalu, pa je, u šest rundi, upisao samo jedan poraz.

"Nije nam bio baš naklonjen raspored na početku druge polusezone i rezultati se nisu poklopili. Desila se promena trenera, što je u sportu sasvim normalno. Perišić nam je dao slobodu u igri, osmislio nove ideje i uverio nas je da možemo pobediti svaku ekipu, što se pokazalo u narednim utakmicama. Prvo smo dobili Radnički iz Niša, pa onda Mladost u Novom Sadu i posle je sve išlo samo od sebe, a tako je kad samopouzdanje poraste i uđe mir u svlačionicu".

Kao i tekuću rundu, otvoriće Čarapani i 29. kolo šampionata, kada u Kruševac dolazi lučanska Mladost. Samo pobeda ostavlja nadu Čarapanima da će za 180 minuta dospeti do osme pozicije.

"Dolazi nam u goste iskusna ekipa, mi nemamo mesta za kalkulisanje i jedina opcija nam je pobeda, tako da ne razmišljamo o drugačijem ishodu", samouveren je Nemanja Krstić.



tagovi

Napredak KruševacNemanja KrstićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara