Nemačka patila, Nagelsman grickao nokte; biće besanih noći do premijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 22:34

Pobeda se piše, ali utisak daleko od potrebnog da bi podigao euforiju među navijačima domaćina predstojećeg EP

Pobeda se piše, to stoji, ali stoji i da Julijan Nagelsman neće moći baš mirno da spava narednih dana, do premijere na Evropskom šampionatu protiv Škotske. U Menhengladbahu Nemačka je nekako uspela da savlada Grčku nakon preokreta 2:1 (0:1), čime je generalnu probu učinila koliko-toliko podnošljivom. Ocena tek prelazna, ništa preko toga.

Iz ugla trećeg favorita Eura, prvo poluvreme bilo je ispod svakog nivoa. Pogotovo ako se u obzir uzme da je rival bio tim koji na završni turnir nije otišao jer je bio slabiji od Gruzije. U nastavku nešto bolje izdanje Nagelsmanove čete, i kao konkretan rezultat dva gola. Prvi uz dosta sreće, preko Kaija Haverca, u 55. minutu; drugi minut pre isteka 90, na maestralan način, a sve u režiji Paskala Grosa.

Izabrane vesti

Mladom stručnjaku posle ovih 90 minuta verovatno ostaju neke ozbiljne dileme. Među prvim, da li da posluša dobar deo javnosti koji zahteva da Mark Andre Ter Štegen dobije šansu kao prvi golman. Istina, zabeležio je Manuel Nojer nekoliko dobrih odbrana, na 1:1 skinuo zicer, međutim vodeći pogodak Grka njegov je ozbiljan propust. Udarac Hristosa Colisa uopšte nije bio tako opasan da bi onako loše odbio loptu, pravo na nogu Jorgosu Masurasu...

Nisu Nemci imali pravu ideju u prvih 45 minuta, mučili su se da pronađu pukotine u kompaktnoj odbrani Grčke, zbog čega je Julijan Nagelsman već na startu drugog poluvremena napravio dve promene. Florijana Virca zamenio je Liroj Sane, a Maksa Mitelšteta - David Raum.

I to će verovatno biti još dve dileme do Škotske. Nemci su sa Saneom delovali brže i konkretnije. Uostalom, on je i namestio izjednačujući gol Havercu...

S druge strane, Raumov prekid i te kako može da bude od koristi, pa i centaršut sa boka iz igre, kada se Škoti budu 'zabunkerisali'.

Veoma dobar utisak sa klupe ostavio je strelac pobedonosnog pogotka Gros. Iako specijalista za asistencije, ovoga puta pokazao je da ima i te kako dobar udarac.

Pored golova, najatraktvniju situaciju videli smo u 84. minutu. Tada je Beni Henrihs opalio levom iz sve snage, a prečka se žestoko zatresla.

Podsetimo, Manšaft je pre tri dana odigrao samo 0:0 protiv Ukrajine.



tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara