Florijan Virc (Reuters)
Florijan Virc (Reuters)

Nemačka će na Euru gledati u njega: Virc najbolji igrač Bundeslige!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 16:48

Ofanzivni vezista Bajer Leverkuzena završio sezonu sa dabl-dabl učinkom 11-11 i pokazao da će se na kontinentalnoj smotri on pitati za mnoge stvari u timu Nemačke iako ima samo 21 godinu

Kada je maja 2020, sa 17 godina i 15 dana Florijan Virc postao najmlađi debitant u istoriji Bajer Leverkuzena, Evropa je počela da priča o nemačkom čudu od deteta. Kada je mladić iz Pulhajma marta 2022, taman što je Bundesligi glasno i jasno predočio svoje fubalske kvalitete, pokidao prednje ukrštene ligamente, nemačka javnost počela je da strepi. Kakav će se Virc vratiti nakon operacije i višemesečne pauze, hoće li vanserijski talenat ostati netaknut?

Vratio se Florijan krajem 2022, a sezona 2023/24 pokazala da ga je povreda ojačala, očvrsnula i da je kroz nju prošao i mentalno testiranje. Kao 20-godišnjak postao je ključni igrač Bajer Leverkuzena u najvećoj sezoni u istoriji kluba! Sa 11 golova i isto toliko asistencija, ličnim rekordima u obe kategorije pomogao je Aspirindžijama da postanu tek treći tim u Ligama petice koji je sezonu završio bez poraza.

Izabrane vesti

Trećeg maja napunio je 21 godinu, a poklon je stigao sa dve i po sedmice zakašnjena. Virc je proglašen najboljim igračem Bundeslige!

Jeste Hari Kejn postigao 36 i namestio osam pogodaka, ali je njegov Bajern ostao u prašini za Alonsovim Leverom, timom čiji je Virc bio lider. Čak tri puta je reprezentativac Nemačke dobijao priznanje za najboljeg igrača meseca (oktobar, decembar, februar), plenio je gracioznošću, izvodio poteze koji dižu publiku na noge. Zato će Nemačka, koja je strepela nakon što je pokidao ligament, gledati u njega tokom dolazećeg Evropskog prvenstva.

"Flo je dobar igrač i kada je na 70 odsto mogućnosti", rekao je Ćabi Alonso.

Podsetimo da je njegov pogodak protiv Frajburga s kraja oktobra prošle godine proglašen najboljim golom u Nemačkoj za 2023. godinu. Kada su trenera rivalskog tima Krisitijana Štrajha pitali da prokomentariše pogodak Virca, usledile su reči "Jednostavno je nemoguće čuvati Florijana Virca."

Za manje od mesec dana Virc će imati priliku da najboljim evropskim reprezentacijama pokaže da je Štrajh bio u pravu.



tagovi

Bajer LeverkuzenFlorijan Virc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara