Kšištof Pjontek (©Reuters)
Kšištof Pjontek (©Reuters)

Nema sreće za Hertu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 12:03

RB Lajpcig juri Bajern i nema prostora za kiks

Raspored nije bio blagonaklon prema Herti. Ako pod kikseve mogu da se podvedu neuspesi sa timovima iz bliže okoline na tabeli, onda je jasno da je teško bilo očekivati da će Stara dama da se vadi protiv zahuktalog Ajntrahta ili lidera Bajerna. Ipak, prošlonedeljni remi u Štutgartu došao je kao nagoveštaj boljih dana, mada teško da će oni danas da stupe na scenu. Na Olimpijski stadion dolazi RB Lajpcig, jedini pravi progonitelj minhenskog giganta, koji ima šansu da se vodećem timu primakne na dva boda i učini trku za titulu ponovo uzbudljivom (15.30).

U međuvremenu, Herta je van zone ispadanja samo zahvaljujući gol-razlici, tako da očajnički želi pobedu. Serijom od četiri poraza Berlinci su došli na rub najugroženijih, a putovanje u Štutgart počelo je na podmukao način. Gorostasni Saša Kalajdžić kaznio je ekipu Pala Dardaija nekoliko trenutaka pre odlaska na poluvremene. Međutim, desetak minuta pre kraja meča 17-godišnji Luka Nec doneo je bod Herti, iskoristivši dodavanje Samija Kedire.

Izabrane vesti

Taj bod se pokazao neprocenjivim, jer iznenađujući remi Bilefelda sa Bajernom na Alijanc Areni u ponedeljak značio je da su dve strane sada izjednačene sa 18 bodova.

Iako mu je taj rezultat Arminije učinio malu uslugu, kao i jučerašnja pobeda Ajntrahta nad Bajernom, Julijan Nagelsman bi morao da bude svestan da ne sme da se oslanja na druge. Sada je red da Bikovi jurnu na sve ili ništa i primaknu se Bavarcima na dva boda.

Nagelsmanova ekipa bila je jednostavno predobra za Augzburg tokom pobede od 2:1 nad timom Hajka Herliha prošlog petka, golovima Danija Olma i Kristofera Nkunkua. Međutim, Lajpcig je pretrpeo veliko razočarenje porazom od Liverpula sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona u utorak uveče.

Dodatan problem za Hertu je zdravstveni bilten. Čini se da će Berlinci u meč bez Džona Kordobe, Dedrika Bojate, Javaira Dilrosuna, Marvina Platenharta, Džordana Torunarige i verovatno Nemanje Radonjića zbog problema sa preponama, mada srpski as još uvek nije otpisan za duel.

Lajpcig put Berlina ide bez Dominika Soboslaja, Emila Forsberga i Konrada Lajmera zbog povreda.

BUNDESLIGA - 22. KOLO

Petak

Bilefeld - Volfzburg 0:3 (0:1)

/Stefen 29, 47, Arnold 55/

Subota

Ajntraht - Bajern 2:1 (2:0)

/Kamada 12, Junes 31 - Levandovski 53/

Frajburg - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Premel 64/

Keln - Štutgart 0:1 (0:0)

/Kalajdžić 49/

Menhengladbah - Majnc 1:2 (1:1)

/Štindl 26 - Onisivo 10, Šteger 86/

Šalke - Dortmund 0:4 (0:2)

/42, Haland 45, 79, Gereiro 60/

Nedelja

13.30: (4,90) Augzburg (3,60) Leverkuzen (1,75)

15.30: (4,70) Herta (3,60) RB Lajpcig (1,78)

18.00: (2,30) Hofenhajm (3,35) Verder (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHertaRB LajpcigNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara