(Star sport)
(Star sport)

Nema razloga zvati Grobare na stadion, sami će da dođu kad imaju zbog čega

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.10.24. | 11:01

Prvi put posle pet godina Partizan je prodao više od 10.000 ulaznica, zbog čega utakmica sa Čukaričkim (15.55, TV Arena Premium 1) ima obrise posebne

Znaju Grobari gde će biti tokom subotnjeg popodneva i večeri. Najpre u Humskoj, onda u Beogradskoj areni. Tako bi trebalo da bude, tako je prirodno, normalno, potrebno. A ništa od toga, bar što se fudbalskog kluba tiče, nije bilo minulih godinu i po, otkako je počeo bojkot protiv rukovodilaca.

Kad su pobedili u toj borbi, istrajali u zahtevima da vide leđa Miloradu Vučeliću i Milošu Vazuri, navijači su rešili da se vrate na stadion. I to u kapacitetu kakav odavno nije viđen.

Izabrane vesti

Pre dva dana navršilo se tačno pet godina otkako je na Topčiderskom brdu gostovao Mančester junajted. Ne, nema ovde mesta, niti razloga, prisećati se stative Umara Sadika i(li) driblinga Sejdube Sume, ali i te kako je moguće povući paralelu sa onim što crno-bele očekuje od 15.55 u susretu sa Čukaričkim, u okviru 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije (TV Arena Premium 1).

Mnoge će iznaditi, neke i frapirati, ali je tačno: meč sa engleskim velikanom bio je poslednji za koji je Partizan prodao više od 10.000 pojedinačnih ulaznica!? Procena je da će ta granica biti debelo nadmašena, pošto se u Humskoj očekuje više od 15.000 navijača za duel sa Brđanima. Prvi posle, kako Grobari vole da kažu, „oslobađanja kluba od okupacije“.

Taj slobodni Partizan, sa Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem, u ulozi čelnika, uz veliki broj bivših asova, ljudi iz javnog i kulturnog života, svi žele da vide. Ne zbog toga što su se uželeli fudbala, nego što shvataju da je ovo trenutak da se bude uz Partizan i energijom pokrene ekipa Sava Miloševića. Zanimljivo, baš je Savo na klupi bio i protiv Mančestera, a evo ga i danas u toj ulozi.

Za meč drugog kola grupne faze Lige Evrope 2019. su tribine poslednji put bile krcate. Približno 30.000 navijača je bilo na jednom mestu, s tim da je više od 10.000 ulaznica prodato samo za tu utakmicu, uz napomenu da su mnogi imali pakete koji su uključivali duele sa AZ Alkmarom i Astanom.

Posle toga – nijednom. I to je slika kakvu su kreirali Vučelić i Vazura. Neko se razočarao, nekom je bilo skupo, neko nije hteo s njima u isto kolo, neko je rešio da gleda televizijske prenose... Tako se i došlo do poražavajućeg podatka da od oktobra 2019. crno-beli nijednom nisu uspeli da prodaju petocifren broj ulaznica za jednu utakmicu. Pojedinačnih ulaznica.

Ni za derbi mečeve sa Crvenom zvezdom, ni za evropske mečeve, a bilo je dobrih, da ne pominjemo one u Superligi ili Kupu Srbije. Stvarno nije umesno.

(Star sport)(Star sport)

Deo „otpada“ na dve sezone tokom kojih je postojalo ograničene ulaska na stadion, usled pandemije virusa korona (2020, 2021), ali posle toga...

Igrao je Partizan i proleće u Evropi, pa je za revanš sa praškom Spartom prodao malo više od 6.500 ulaznica. Situacija se nije bogzna kako popravila ni kad je, pod vođstvom Aleksandra Stanojevića, preskočio Čehe, pošto je za prvi okršaj sa Fajenordom „otišlo“ tek malo manje od 7.000 ulaznica. 

Idemo dalje: sezona u kojoj nije bilo bojkota, a bilo je evropskih utakmica, pa se opet prezimilo u Ligi konferencije, donelo je tek nešto više od 2.000 (!?) prodatih ulaznica za susret sa Nicom, mada ovde valja imati na umu da je veći deo posete kreiran zahvaljujući paketima, koji su obuhvatali još dolaske Kelna i Slovackog. Na primer, za duel sa Nemcima prodato je tek oko 6.500 ulaznica. A za revanš sa Šerifom, iako je Parni valjak imao ohrabrujući rezultat iz Moldavije sa Gordanom Petrićem na klupi, tek malo više od 3.500!?

Prošle sezone, iako je počeo bojkot, gledaoci su želeli sa istoka i zapada da poguraju Parni valjak, pa je za revanš sa Sabahom otišlo oko 7.000 ulaznica, a za decembarski derbi, u kome je tim Igora Duljaja savladao Crvenu zvezdu tek malo više od 9.000. Da sve bude jasnije, ponavljamo da je reč o pojedinačnim ulaznicama!

Zato je susret sa Čukaričkim nešto posebno. Drugačije. Ohrabrujuće. Nekad nije potrebno zvati ljude na stadion. Sami će da dođu kad imaju zbog čega. I koga. Kad je ambijent drugačiji, onda je vreme i za prepoznatljiv kolorit u režiji oko 15.000 navijača, koji su već kupili ulaznice. A možda ih bude više.

Euforija! Kad je poslednji put ta reč korišćena uz Partizan?

MOZZART BET SUPELIGA, 13. KOLO:

Petak:

IMT - Tekstilac 3:0 (1:0)

/A. Stevanić 32, Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 - Jedinstvo Ub 4:0 (3:0)

/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

Subota:

15.55: (1,80) Partizan (3,60) Čukarički (4,60)

18.00: (15,0) Spartak (7,25) Crvena zvezda (1,18)

18.00: (2,00) Železničar Pančevo (3,50) Novi Pazar (3,80)

20.00: (1,60) Vojvodina (4,00) OFK Beograd Mozzart Bet (5,70)

Nedelja:

19.00: (5,80) Napredak (3,80) TSC Bačka Topola (1,62)

20.00: (1,90) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,10)



tagovi

FK PartizanGrobarigrobarinavijači

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara