Fudbaleri Internasionala (©Reuters)
Fudbaleri Internasionala (©Reuters)

Nema pauze u Južnoj Americi - posle Kopa Amerike nastavlja se Kopa Sudamerikana

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.07.24. | 23:05

Susret Rosario Sentrala i Internasionala (sreda, 02.30) obeležiće prvi dan programa baraža za osminu finala

Završilo se u noći između nedelje i ponedeljka 48. izdanje Kopa Amerike, ali nije se dugo čekalo na povratak klupskog fudbala u Južnoj Americi. Istina, brazilska Serija A nije pravila pauzu ni tokom održavanja najstarijeg reprezentativnog turnira na svetu, ali je zato ostatak kontinenta bio u hibernaciji. Zato, u noći između utorka i srede veliko buđenje – drugo najjače klupsko takmičenje Zelenog kontinenta Kopa Sudamerikana nastavlja se mečevima baraža za osminu finala.

Nekadašnji šampioni ovog takmičenja Rosario Sentral i Internasional sukobiće se noćas sa početkom od 02:30 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Hihante de Aroito u Rosariju.

Izabrane vesti

Oba tima su pod određenim pritiskom. Stiče se utisak da je na Internasional on veći, zbog kvaliteta njihovog sastava koji nikako nije u skladu sa do sada ostvarenim rezultatima. Sa druge strane, Rosario Sentral je veoma brzo stigao do prosečne ekipe u odnosu na ono što je prikaozao u prethodnoj sezoni kada je osvojio Liga kup Argentine. Sve ukazuje da će ovo biti jedna vrlo tesna utakmica, bez favorita.

Kopa Sudamerikana, za razliku od Kopa Libertadores, odvela je samo prvoplasiranu ekipu iz svake grupe u osminu finala. Drugoplasirani timovi sada se takmiči u baražu protiv ekopa koji su završili na trećem mestu u elitnom takmičenju. Rosario Sentral je tim iz Kopa Libertadores, bio je na trećem mestu sa učinkom od dve pobede, jednim remijem i tri poraza. Nadmašile su ga ekipe Atletiko Mineira i Penjarola, a sada će mu na putu do osmine finala Kopa Sudamerikane biti tim iz crvenog dela Porto Alegrea.


02.30: (2,65) Rosario Sentral (3,05) Internasional (2,90)


Njihova poslednja utakmica u Kopa Libertadores bila je 28. maja i od tada je argentinski tim odigrao samo tri zvanične utakmice tokom prethodna dva meseca. Od tada, sastav Mihela Anhela Rusoa nije ostvario pobedu, odigrao je 1:1 protiv Lanusa i Godoj Kruza. Tim se vratio na teren prošle nedelje, kada je eliminisan u Kupu Argentine, izgubivši 1:0 od Barakas Sentral.

Ovo nije dobar trenutak za Rosario, ali igranje kod kuće verujemo da će pružiti veoma agresivnu utakmicu protiv brazilskog tima. Ipak, moramo uzeti u obzir da i kao domaćin nema dobru kampanju. Štaviše, uprkos tome što je želeo da bude konkurentniji kada igra kod kuće, tim je pobedio samo u jednoj od poslednjih šest utakmica pred svojim navijačima

Sa druge strane i Internasional na ovaj okršaj stiže sa očiglednom krizom. Tim je prošle nedelje otpustio argentinskog trenera Eduarda Kudeta, posle poraza u trećoj fazi Kupa Brazila od Žuventuda, tako da je u Rozario doputovao bez trenera, sa mnogo zahteva za nastupom svojih igrača i sa apsolutno poljuljanim samopouzdanjem.

Takođe, računajući utakmice brazilskog prvenstva, već se stvorio niz od šest utakmica bez pobede. Reč je o timu sa veoma dobrim tehničkim kvalitetom, ali se nije pokazao u dosadašnjem toku sezone.

Piše: Đorđe RADONJIĆ

KOPA SUDAMERIKANA – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

23.55: (1,93) Uačipato (3,40) Rasing Montevideo (4,20)

Sreda

02.30: (2,65) Rosario Sentral (3,05) Internasional (2,90)

23.55: (1,85) Libertad (3,50) Universidad Katolika (4,40)

Četvrtak

02.30: (2,60) Barselona Gvajakil (3,10) Bragantino (2,90)

02.30: (1,70) Independijente del Valje (3,60) Boka Juniors (5,40)

23.55: (2,65) Palestino (3,05) Kujaba (2,90)

Petak

02.30: (2,60) Sero Portenjo (3,15) Atletiko Paranaense (2,85)

02.30: (1,25) LDU Kito (5,70) Olvejz Redi (13,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaInternasionalRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara