(©AFP)
(©AFP)

Nema kraja slavlju u Rosariju: Brazilci na kolenima nakon prve runde baraža

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.07.24. | 04:40

Jedan od najstarijih argentinskih klubova stekao prednost nad Internasionalom u borbi za osminu finala Kopa Sudamerikane

Manje od 48 sati nakon što je Argentina odbranila trofej Kopa Amerike, u Rosariju, rodnom gradu Lea Mesija, u centru pažnje našao se klupski fudbal. I ponovo su se navijači Rosario Sentrala radovali. Posle nacionalnog tima i njihova druga ljubav (nekima verovatno i prva) upisala je pobedu. Brazilski Internasional savladan je sa 1:0 u prvoj utakmici baraža za osminu finala Kopa Sudamerikane.

To znači da je argentinski predstavnik bliži okršaju sa Fortalezom, ali moraće izabranici iskusnog stratega Migela Rusa poprilično da se namuče i u revanšu 24. jula u Porto Alegreu. Internasional je večeras igrao značajno oslabljen, među igračima koji su nedostajali je Ekvadorac Ener Valensija, bivši napadač Vest Hema i Fenerbahčea, a dodatni peh goste je zadesio kada je u 27. minutu, takođe zbog povrede, sa terena morao da izađe predvodnik defanzivne linije, štoper Vitao.

Izabrane vesti

Uprkos tome, Brazilci su imali nekoliko prilika da postignu pogodak, od kojih se izdvajaju dve za desno krilo Bruna Enrikea. Sredinom prvog poluvremena je pogodio prečku udarcem sa ivice kaznenog, a onda mu je u finišu utakmice sjajno "ušao u šut" golman Rosarija Horhe Broun.

Ipak, mnogo više od propuštenih šansi gosti će žaliti zbog greške defanzivnog veziste Romula, koji je nakon duge lopte u 49. minutu preslabo i dezorijentisano ušao u duel sa Hamintonom Kampazom. Kolumbijac je to iskoristio i postigao jedini gol u meču. Dovoljan za radost na tribinama, ali veliko je pitanje i da li za prolaz u narednu rundu ekipe koja se u takmičenje uključila kao trećeplasirana u svojoj grupi Kopa Libertadoresa.

Uspeo je Rosario prošle sezone da se domogne mesta među kontinentalnom elitom tako što je osvojio argentinski Liga kup, međutim, ove godine igra dosta slabije. Srećom po Rusov tim, Internasional ne muče samo povrede, već i pitanje trenera. Nakon otkaza Eduardu Koudetu, ekipu kao prelazno rešenje dok traje potraga za novim strategom vodi Pablo Fernandez koji je doveden iz B tima Santosa.

Prvu rundu Argentinci su uspeli da dobiju, ali ako misle da prođu na megdan Fortalezi, moraće da budu sigurniji u revanšu. Pre svega defanzivno.

Mnogo uzbudljivije nego u Argentini bilo je u Čileu, gde je urugvajski Rasing Montevideo savladao domaći Uačipato sa 3:2. Nije primljen gol već u 4. minutu poremetio goste, do poluvremena su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist, a brzo po povratku sa odmora stigli do dva gola prednosti, što se ispostavilo nedostižnom razlikom za ekipu iz Talkavana.

Iako je dvostruki strelac za Rasing bio defanzivac Giljermo Kotunjo, ekipa je igrala po notama 34-godišnjeg krila Honatana Uretaviskaja. Nekadašnji fudbaler Benfike upisao je asistencije kod sva tri pogotka gostiju, koji su na dobrom putu da se u osmini finala sastanu sa argentinskim imenjakom Rasingom iz Aveljanede.

KOPA SUDAMERIKANA – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Uačipato - Rasing Montevideo 2:3 (1:2)

/Martinez 4, 63 - Kotunjo 31, 49, Nandin 38/

Sreda

Rosario Central - Internasional 1:0 (1:0)

/Kampaz 49/

23.55: (1,85) Libertad (3,50) Universidad Katolika (4,40)

Četvrtak

02.30: (2,60) Barselona Gvajakil (3,10) Bragantino (2,90)

02.30: (1,70) Independijente del Valje (3,60) Boka Juniors (5,40)

23.55: (2,65) Palestino (3,05) Kujaba (2,90)

Petak

02.30: (2,60) Sero Portenjo (3,15) Atletiko Paranaense (2,85)

02.30: (1,25) LDU Kito (5,70) Olvejz Redi (13,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaJužna AmerikaRosario SentralInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara