Fudbaleri Fluminensea (©Reuters)
Fudbaleri Fluminensea (©Reuters)

Nema kraja agoniji Fluminensea, Mano Menezes ima ulogu vatrogasca na Marakani

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.07.24. | 23:08

Brazil 1: Tim iz Rija niže poraze, a noćas (01.00) dočekuje Internasional koji ima najbolju odbranu u ligi

U meču koji 14. kola šampionata brazilske Serije A noćas (01.00) na čuvenoj Marakani u Rio de Ženeiru, sastaju se Fluminense kao najveće razočarenje u dosadašnjem toku šampionata i Internasional koji juri priključak za vodećim pozicijama na tabeli.

Fluminense na Marakani uvek zaslužuje poštovanje. Ali situacija u kojoj se nalazi zvanični branioc trofeja Kopa Libertadores iz prethodne sezone, u najmanju ruku, može se reći da je katastrofalna. Fluzao je trenutno zakucan za dno tabele brazilske Serije A, što se nije desilo u prethodnih 15 godina, sa tek šest osvojenih bodova i samo jednom pobedom u dosadašnjem toku prvenstva.

Izabrane vesti

Tim iz Rija nije pobedio u sedam uzastupnih mečeva, u kojima je doživeo čak šest poraza. Ekipu je pre desetak dana preuzeo Mano Menezes, pod ogromnim je pritiskom, a navijači već ubrzano gube strpljenje u strahu da ne dožive sudbinu Santosa, koji je prethodne sezone posle 112 godina postojanja, izgubio status člana elitnog ranga takmičenja.

01.00: (2,65) Fluminense (3,05) Internasional (2,85)

U prošlom kolu ekipa iz Rio de Ženeira izgubila upravo od tima koji je u tom trenutku bio ispred njih na tabeli. Naime, Gremio je kao gost slavio minimalnim rezultatom. Bio je to četvrti uzastopni meč bez pobede pred svojim navijačima. Na kraju krajeva, čak i sa mnogo kola pred nama, Trikolori iz Rija se već suočava sa dosta kritika u vezi sa svojim učinkom ove sezone, pokazujući drastičan pad učinka, posebno u poređenju sa fudbalom koji je predstavio prošle sezone, kada je osvojio dugo očekivanu titulu Kopa Libertadores.

Lošši rezultati nedavno su kulminirali otpuštanjem trenera Fernanda Diniza. S tim u vezi, odbor Trikolora je brzo reagovao najavljujući Mano Menezesa kao šefa stručnog štaba, koji bi ovog četvrtka trebalo da debituje na čelu Fluminensea. Međutim, trener će imati malo vremena za rad i potrebu da promoviše promene, posebno u stavu ekipe, koji je poslednjih nedelja bio apatičan. Ovo opravdava prethodnu pretpostavku tamošnje fudbalske javnosti, koja ukazuja na Fluminense kao na autsajdera pred noćašnji duel, čak i sa prednošću igranja kod kuće.

Na poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeleženo je pet poraza. Tokom ovog perioda imali, izgubili su od Gremija, Vitorije, Flamenga, Kruzeira i Atletiko Gojanijensea. Kao domaćn Fluminense je zabeležio nedavni učinak od jedne pobede, jednog nerešenog ishoda i tri poraza u poslednjih pet odigranih utakmica. Zapravo, poslednji put kada Trikolori nisu sa terena izašli poraženi, bilo je to u meču sa Žuventudom, odigranom početkom juna na Marakani. Dakle, čitav mesec, Fluzao je nizao samo poraze.

Na drugoj strani je ekipa Internacionala, koja ima najbolju odbranu u dosadašnjem toku šampionata sa samo osam primljenih golova, dok, primera radi, protivnik ima drugu najlošiju odbranu, sa 21 primljenim golom. Nakon dva uzastopna kiksa, Internasional je imao priliku da sustigne lidera, ali je na kraju i sam poklekao, ostavivši Koloradose u srednjem delu prvenstvene tabele. U prethodnom kolu, tim se suočio sa Krisijumom i na kraju je završio nerešenim rezultatom 1:1.

Trenutno je klub iz Južnog Rio Grandea na desetom mestu šampionata Serije A, sa 18 osvojenih bodova, imajući 12 bodova manje od Flamenga, koji je trenutno lider prvenstva. Iako ima veoma kvalifikovanu ekipu, Inter ne uliva poverenje svojim navijačima, jer je prilično nekonstantan, a tim ulazi u ovaj duel nakon što je dve utakmice bio bez pobede.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

U poslednjih pet odigranih mečeva, sastav argentinskog stručnjaka Eduarda Kudeta zabeležio je dve pobede, jedan nerešen rezultat i dva poraza, pobedivši Korintijans i Gremio, pored remija sa Krisijumom i poraza od Vitorije i Atletiko Mineira. Štaviše, kao gost, Inter je pobedio u četiri od poslednjih šest utakmica, izgubivši samo jednom. Stoga je razumljivo što Internasionalu dodeljuju ulogu favorita pre ovaj okršaj, čak iako nastupa u gostima na čuvenoj Marakani.

01.00: (1,85) Korintijans (3,45) Vitorija (4,50)

Uostalom, pored hvale vredne efikasnosti Koloradosa u defanzivnom sektoru, veoma konkurentnog tima i sa dve utakmice manje u odnosu na ostale konkurente, njihov protivnik prolazi kroz najgori trenutak u sezoni.

-----------------------

Ponovo bonus? Da, moguće je! Uplatom prvog depozita na svoj Mozzart nalog dobijaš odmah 24% bonusa na tu uplatu! A tvoj dobitak je siguran kao Rodri na lopti. I ovo važi samo od sada pa do prvog meča četvrtfinala između Španije i Nemačke.

-----------------------

BRAZIL 1 - 14. KOLO

Sreda

Kujaba - Botafogo 1:2 (1:1)

/Pita 45 - Kaue 5, Ponte 76/

Četvrtak

Krisijuma - Kruzeiro 1:0 (0:0)

/Bolasi 46/

Vasko - Fortaleza 2:0 (1:0)

/Mateus Karvaljo 45+3, Vegeti 63/

Atletiko Mineiro - Flamengo 2:4 (0:2)

/Hulk 57, 90 - Bruno Enrike 14, 68, Karlinjos 24, Airton Lukas 51, /

Atletiko PR - Sao Paulo 1:2 (1:1)

/Fernandinjo 38 - Fereirinja 33, Žonatan Kaljeri 60/

RB Bragantino - Atletiko GO 3:1 (3:1)

/Linkoln 6, 45, Helinjo 20 - Luiz Fernando 29/

23.55: (1,58) Baija (3,80) Žuventud (6,50)

23.55: (3,35) Gremio (3,35) Palmeiras (2,20)

Petak

01.00: (1,85) Korintijans (3,45) Vitorija (4,50)

01.00: (2,65) Fluminense (3,05) Internasional (2,85)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaFluminenseInternasionalBrazil 1Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara