Nema Kevina, nema ni bodova: Dva ugriza Adame Traorea za radost u Liverpulu, Građani na -8 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.19. | 16:54

Gvardiolin šampionski tim u velikim problemima posle poraza na svom terenu od Vulvsa - 0:2

Kakav poklon za Liverpul i Jirgena Klopa pred odlazak na reprezentativnu pauzu. Najveći rival Mančester Siti okliznuo se na svom terenu i porazom od Vulverhemptona od 2:0 podgrejao nade u Mersisajdu da će se ta nekoliko decenija čekana i famozna Premijer liga konačno slaviti na Enfildu u maju sledeće godine.

Naravno, još uvek ima mnogo do kraja sezone, svašta još može da se desi u šampionskoj trci, ali minus osam sa kojima Građani idu na puzu nikako nisu ono što je Pep Gvardiola zacrtao u svojoj glavi. Sjajno ga je danas pročitao dobar taktičar Nuno Espirito Santo koji je sačekao sa svojom ekipom trenutak za šokantni udarac koji je priređen u završnici utakmice.

Izabrane vesti

Igrao se 80. minut, Raul Himenez je uhvatio loptu ispred svog šesnaesterca i pretrčao skoro čitav teren, pride sjajnim driblingom kao na poljančetu "polomio kičmu" Otamendiju i servirao prliku Adami Traoreu za laganu egzekuciju. Isti tandem je bio u akciji i u nadoknadi kada su Vukovi još jednom na brzinu uhvatili grogirane Građane, a Adama Traore drugim golom potvrdio epitet omiljenog lika u Liverpulu večeras. I zakucao ekser u kovčeg Građana.

Taj poraz samo je posledica dominantne, ali i neefikasne partije Mančester Sitija. Sa velikim defanzivnim problemima šampion je od prvog minuta izgledao ranjivo iako je napadao, a videlo se da kada nema inspirisanog Kevina De Brujnea u navali vlada pravi haos i nema ko da poveže konce. Promašio je Mančester Siti boga oca danas, to stoji, ali opet to nije opravdanje za malku igru u odbrani koja je onako istumbana ličila na skup nesrećnika radije nego na ozbiljnu ekipu.

Rahim Sterling u prvom i David Silva (dva puta) u drugom poluvremenu imali su najbolje prilike za Građane pre tog nesrećnog 80. minuta. Istina, Vulverhempton je sa nekoliko promašaja u prvom poluvremenu pokazao da ima ambicije da odigra pošteno i otkine bar bod domaćinu, a taj hrabri pristup na kraju je nagrađen vrednim trijumfom. Zasluženim, a za glavobolju Pepa Gvardiole čiji tim ne liči na sebe.

U ostalim mečevima popodnevnog programa nije bilo iznenađenja. Oba londonska rivala bila su uspešna, s tim da je impresivniji bio Čelsi koji je kao gost zgromio Sautempton sa 4:1. Impresivno deluje mladi tim Frenka Lamparda koji iz meča u meč igra sve bolje i pokazuje da izrasta u dobru ekipicu. Blistali su Abraham i Maunt koji su postigli po gol, a trenera Plavaca raduje i što se u strelce upisao i rezevista Batšuaji kojem je asistirao zaboravljeni Pulišić. Možda se i mladi Amerikanac pribudi. 

Arsenal je na Emiratima dobio Bornmut sa 1:0, a pogodak za trijumf postigao je David Luiz već u devetom minutu.

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

Brajton - Totenhem  3:0 (2:0)
/Mopej 3, Konoli 32, 65/

Barnli - Everton 1:0 (0:0)
/Hendrik 72/

Liverpul - Lester 2:1 (1:0)
/Mane 40, Milner 93pen – Medison 80/

Norič - Aston Vila 1:5 (0:2)
/Vesli 14, 30, Griliš 49, Hurihejn 61, Drmić 87 – Daglas Luiz 83/

Votford - Šefild Junajted 0:0

Vest Hem - Kristal Palas 1:2 (0:0)
/Ale 54 - Van Alhot 67 pen, Aju 88/

Nedelja
Arsenal - Bornmut 1:0 (1:0)
/David Luiz 9/

Mančester Siti - Vulverhempton 0:2 (0:0)
/A. Traore 80, 90+2/

Sautempton -Čelsi 1:4 (1:3)
/Ings 30 - Abraham 17, Maunt 24, Kante 40, Batšuaji 89/

17.30: (4,10) Njukasl (3,40) Mančester Junajted (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara